Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2014 > Lokakuu >

Rippikouluilmoittautuminen on taas ajankohtaista

Rippikouluilmoittautuminen on taas ajankohtaista

13.10.2014 17:34 / päivitetty 15.10.2014 09:55

Helsingin seurakunnissa ensi vuoden rippikouluihin ilmoittaudutaan keskiviikosta 15.10. alkaen. Helsingin seurakunnissa on myös juuri valmistunut rippikoulua koskeva kysely, jonka mukaan neljä viidestä osallistuvasta pitää rippikoulua hyvänä kokonaisuutena.

Myös rippikoulun uskonnollinen ulottuvuus vastasi odotuksia lähes neljällä viidestä rippikoululaisista. Vajaa viidennes oli sitä mieltä, että uskonnollisuutta oli joko enemmän tai vähemmän kuin he olisivat odottaneet.

85 prosenttia nuorista kertoi päättäneensä itse rippikouluun osallistumisesta. Myös vanhempia haastateltiin tutkimukseen, ja heistä 65 prosenttia oli sitä mieltä, että nuori päätti asiasta itse. Loput vastaajista kertoivat päätöksen syntyneen yhdessä vanhempien kanssa.

Monille osallistujalle rippikoulun käyminen oli itsestäänselvyys ja kuuluu asiaan. Muita yleisimpiä syitä rippikoulun käymiselle mainittiin kummiksi pääseminen ja kirkkohäät. Myös rippileiriä pidetään hienona kokemuksena kavereiden kanssa. Lisäksi peräti 96 % rippikoululaisista piti yhteisiä tapaamisia hyödyllisinä. Myös erityismessut (gospelmessu, metallimessu) saivat nuorilta myönteistä palautetta.

Leiririppikoulun käyneistä 92 % oli tyytyväisiä leirikeskukseen, majoitukseen, ruokaan ja siisteyteen. Erityistä kiitosta sai kaunis leiripaikka, hyvä ruoka, majoitus ja hyvät vapaa-ajan aktiviteetit. Myös isoset ja leirin henkilökunta sai liki poikkeuksetta myönteistä palautetta, erityisesti pappeja kiitettiin ja kehuttiin palautteissa.

Myös kaupunkirippikouluun osallistuneista 89 prosenttia oli tyytyväisiä koulun järjestelyihin ja tiloihin. Kaupunkirippikoulu valittiin usein siksi, että nuoret halusivat yöksi kotiin, ja tehdä muutakin rippikoulun aikana.

Kyselynkin mukaan ilmoittautuminen rippikouluun netissä on helppoa. Koottuja tietoja rippikouluista Helsingissä löytyy nuorten sivuilta, sieltä pääsee myös oman seurakunnan rippikouluilmoittautumiseen: mestat.fi/rippikoulu

Tutkimuspuheluja soitettiin 170 kappaletta, 5–12 puhelua seurakuntaa kohti. Tutkimussoittoja tehtiin sekä rippikoululaisille (48 %) että heidän vanhemmilleen (52 %). Vastaajissa oli niin rippileireille (87 %) kuin kaupunkirippikouluun (13 %) osallistuneita.