Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2014 > Elokuu >

Sinustako saattohoidon vapaaehtoinen?

Sinustako saattohoidon vapaaehtoinen?

18.08.2014 15:37 / päivitetty 08.09.2014 11:26

Vapaaehtoistyöntekijä voi läsnäolollaan tuoda saattohoidettavalle turvaa ja helpottaa hänen oloaan. Helsingin seurakuntayhtymä järjestää yhteistyössä kaupungin kanssa saattohoidon vapaaehtoisten koulutuksen, joka alkaa la 20.9. 2014 Myllypuron monipuolisessa palvelukeskuksessa.

Vapaaehtoisen avulla omaiset saavat tarvitsemansa lepohetken ja hoitajien työ helpotusta. Vapaaehtoisia tarvitaan myös siksi, että kaikilla ei ole kuoleman lähestyessä omaisia vierellään, joko heitä ei ole tai he asuvat kaukana tai siteet heihin ovat katkenneet.

Vapaaehtoiset eivät ole terapeutteja, vaan tavalliset keskustelu- ja kuuntelutaidot riittävät.

Kuuden kokoontumiskerran koulutuksessa käsitellään muun muassa kurssilaisten omaa suhdetta kuolemaan, omaisten huomioon ottamista sekä itsensä hoitamista. Kurssin käyminen ei vielä velvoita mihinkään, mutta toiminta edellyttää sitoutumista.

Helsingin seurakuntayhtymän yhteistyökumppaneina ovat Suursuon sairaalan saattohoito-osasto, kaupungin kotisairaala sekä Itä-Helsingin monipuoliset palvelukeskukset ja palvelutalot.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset viimeistään pe 29.8. sairaalapastori Merja Hållfastille p. 050 365 1002 tai merja.hallfast@evl.fi. (mukaan puhelinnumero yhteydenottoa varten). Ilmoittautuneet haastatellaan ennen kurssia.

− Vapaaehtoisen on tärkeää kuunnella potilasta herkällä korvalla ja kunnioittaa hänen toiveitaan. Koulutuksessa korostettiin, että menemme potilaan luo tavallisena ihmisenä, lähimmäisenä, vapaaehtoistyöntekijä Nanna Pohjalainen miettii. Hän kävi saattohoidon vapaaehtoistyön koulutuksen viime syksynä.Oikealla sairaalapastori Merja Hållfast.
Kuva: Sirpa Päivinen

Lue koko juttu Kirkko ja kaupunki-lehdestä.

Kosketus ja läsnäolo tuovat turvaa elämän hiipuessa.