Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2014 > Elokuu >

Kirkko Helsingissä kannustaa kortinpeluuseen

Kirkko Helsingissä kannustaa kortinpeluuseen

12.08.2014 08:00 / päivitetty 13.08.2014 14:11

Tiesitkö, että Helsingin korkein kirkontorni on Mikael Agricolan kirkossa? Tai että Johanneksenkirkossa on eniten istumapaikkoja Helsingin kirkoista?

Helsingin seurakunnat jakavat kirkkopelikortteja messubongareille. Kolmessa Bongaa messussa käynyt messuvieras saa palkinnoksi Kirkkokortit-pakan, josta löytyvät kaikki Helsingin kirkot ja kappelit kuvan ja tietojen kanssa. Kirkkokorteilla voi testata tietoutensa Helsingin kirkoista ja vertailla kirkkoja.

Bongaa messu -hanke on Helsingin seurakunnissa järjestettävä vuoden kestävä kirkkokierros, jossa jokaisella seurakunnalla on yhtenä sunnuntaina oma nimikkomessunsa. Nimikkomessuissa voi tutustua eri seurakuntien jumalanpalveluselämään, kirkkoihin ja kerätä messuista käyntitarroja messupassiin.

Messupasseja saa seurakuntien virastoista ja kirkkojen auloista sekä Bongaa messu ‑tilaisuuksista. Messun jälkeen messupassiin voi saada tarran joko kirkon eteisessä tai messun jälkeen kirkkokahvilla.

Kirkkokortit on tarkoitettu sekä jo keväällä aloittaneille messubongareille, jotka voivat nyt jatkaa messukierrostaan, että uusille messuvieraille. Kevään viiden käyntikerran sääntöä on nyt helpotettu. Nyt kirkkopelikorttipakan saa jo kolmen käyntikerran jälkeen, joten vielä ehtii messuissa käymään. Syksyn kuluessa on vielä 12 Bongaa messua, joista ruotsinkielisiä messuja on kaksi. Halutessaan kortteja voi kerätä useampia käymällä Bongaa messu ‑tapahtumissa toiset kolme kertaa.

Kirkkokortit on kuvittanut palkittu graafikko Lotta Nieminen ja suunnitellut mainostoimisto Dynamo & son.Tarkempaa tietoa löydät osoitteista http://www.helsinginkirkot.fi (nyt myös venäjäksi)sekä http://bongaamessu.fi

Voit seurata messuja myös Instagramissa hashtagilla #bongaamessu.

Kirkkokorteissa on graafikko Lotta Niemisen kuvitus. Tässä kuvassa on Huopalahden kirkko.