Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2014 > Elokuu >

Tarjoa sohvasi asunnottomalle opiskelijalle

Tarjoa sohvasi asunnottomalle opiskelijalle

11.08.2014 09:21 / päivitetty 22.08.2014 12:45

Haluaisitko majoittaa vaille asuntoa jääneen opiskelijan opintojensa alkumetreillä? Viikko tai kuukausi jaettua aikaa? Uusi ystävä?

Helsingin seurakuntayhtymän oppilaitostyö, Helsingin yliopiston ylioppilaskunta HYY ja Kallion seurakunta järjestävät syksyllä 2014 Sohvalle Stadiin-vieraanvaraisuustempauksen.

Tempauksen tarkoituksena on tuoda Helsinkiin muuttaneet, uudet asunnottomat opiskelijat ja yhteisöllisyyttä kaipaavat kaupunkilaiset yhteen.

– Haluamme yhdistää asunnon tarvitsijat, ja toisaalta ihmiset, joilla on kotonaan ylimääräistä tilaa. Helsingissä suurin osa ihmisistä asuu yksin, ja asunnottomuuden lisäksi myös yksinäisyys on iso ongelma. Tarjoamme kohtaamisia, Helsingin seurakuntayhtymän oppilaitospappi Laura Mäntylä sanoo.

Laura Mäntylän mukaan uusia majoittajia tarvitaan vielä, joten jos haluat auttaa, niin kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä.

Majoittajat voivat sitoutua majoittamiseen viikon – kuukauden mittaiseksi pätkäksi heille sopivana ajankohtana (välillä 15.8.–30.9.). Majoittujat puolestaan saavat tiedon siitä, millainen majapaikka olisi tarjolla ja onko huoneistossa esimerkiksi eläimiä tai sohva- vai patjapaikka. Tämän lisäksi koko osallistujajoukko kutsutaan syksyn aikana yhteisiin kaupunkijuhliin Sohvalle Stadissa -hengessä.

Majoittajia on ilmoittautunut jo paljon, mutta lisää, varsinkin pidemmäksi kuin viikoksi majoittamaan kykeneviä tarvitaan vielä.

On kristillistä, jos ihmiset ovat valmiita antamaan tilaa. Jeesuskin syntyi hätämajoituksessa, Mäntylä sanoo.

Lisätietoa ja ilmoittautumislomakkeen tilapäisen majoituspaikan tarjoajaksi löydät täältä

Tapahtuman Facebook-sivun löydät täältä

Lue myös Kirkko & kaupunki -lehden juttu.

Sohvalle Stadiin -vieraanvaraisuustempaus haluaa yhdistää Helsingin asunnottomat opiskelijat ja yksineläjät.