Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2014 > Elokuu >

Yrittäjien tapaamisessa aamupalaa ja vertaistukea

Yrittäjien tapaamisessa aamupalaa ja vertaistukea

28.08.2014 10:53 / päivitetty 28.08.2014 11:56

Helsinkiläisiä pienyrittäjiä kutsutaan kerran kuussa aamutapaamisiin verkostoitumaan, kuulemaan puheenvuoroja yrittäjän hyvinvoinnista sekä jakamaan kokemuksia yrittäjyydestä. Yrittäjillä on mahdollisuus myös keskustella yrityskummi-mentorin ja seurakunnan työntekijöiden kanssa. Aamutapaamiset järjestää Helsingin seurakuntayhtymän ja Pääkaupunkiseudun Yrityskummien Pienyrittäjälle tukea -esiselvitysprojekti Euroopan sosiaalirahaston tuella.

Mentorointikoordinaattori Esko Valkeala näkee tärkeänä, että yrittäjille tarjotaan mahdollisuutta saada vertaistukea.

- Pienyrittäjätovat usein yksin työssään. Heillä ei ole yhteisöä, jolle puhua työasioistaan, sanoo Valkeala. Aamutapaamiset tarjoavat mahdollisuuden verkostoitua ja selvittää mentoroinnin aloittamista.

Esko Valkeala on toiminut 13 vuotta yrityskummina ja tässä tehtävässä hän on nähnyt, miten moni yrittäjä saattaa sinnitellä pitkäänkin vaikeuksien keskellä ennen kuin ottaa yhteyttä yrityskummi-mentoriiin, jos silloinkaan.

- Mentoroinnin aiheet ovat laidasta laitaan. Yrittäjät kysyvät neuvoa esimerkiksi liiketoiminnan kehittämisessä, omistajanvaihdoksissa ja toiminnan kansainvälistämisessä. Useissa tapauksissa yrittäjä hakee yrityskummilta myös vertaistukea. Ja sitten on heitä, jotka tulevat puheille aivan liian myöhään, kun yritystoiminta on jo pahasti miinuksen puolella. Mutta jos yritys menisikin konkurssiin, niin autamme yrittäjää pysymään itse kunnossa, jatkaa Valkeala.

Apua tarvitaan useilla elämänalueilla Aamutapaamiset on tarkoitettu pienyrittäjille, jotka tarvitsevat tukea yrittämisessä tai arjen jaksamisessa tai haluavat ennaltaehkäistä ongelmia esimerkiksi kehittämällä liiketoimintaansa.

- Jos yrittäjällä on taloudellisia vaikeuksia, hän tarvitsee usein tukea myös muilla elämänalueilla. Seurakunta voi antaa yrittäjälle ensisijaisesti henkistä tukea ja keskusteluapua. Tavoitteena on, että yrittäjänä toimiva ihminen tulisi kohdatuksi kokonaisvaltaisesti, toteaa projektipäällikkö Kati Jääskeläinen.

Pienyrittäjälle tukea -esiselvitysprojektissa kartoitetaan parhaillaan helsinkiläisten pienyrittäjien tilannetta ja tuen tarpeita sekä jo tarjolla olevia palveluja. Sen osarahoittajina toimivat Euroopan sosiaalirahasto ja Hämeen ELY-keskus.

- Käynnissä olevan Helsingin seurakuntayhtymän yhteiskunnallisen työn pienyrittäjähankkeen ja Yrityskummien tukityö, ideat ja kokemukset yrittäjien parissa on nyt nähty rahoittamisen arvoiseksi myös EU:n piirissä, kun talouden rakenteet ryskyvät ja taloustaantuma uhkaa. Pienyrittäjähankkeen käytännön työtä pyritään nyt kehittämään ja syventämään myös tutkimustiedon avulla, kertoo pienyrittäjien tukihankkeen projektisihteeri Juha Hietanen.

 

Aamutapaamiset kuukausittain Café Agricolassa

Elämänravintoa yrittäjän arkeen -aamutapaamiset pidetään Café Agricolassa osoitteessa Sepänkatu 4, Helsinki.

Ensimmäisellä kerralla keskiviikkona 3.9. kello 8.30 - 10 kuullaan kokki ja ravintoloitsija Sami Garamin yrittäjätarina sekä tietoa Pienyrittäjälle tukea -hankkeesta ja mentoroinnista. Tilaisuuden jälkeen on mahdollista tavata yrityskummeja ja hankkeen työntekijöitä noin puolen tunnin ajan.

Aamutapaamisia järjestetään kerran kuukaudessa syksyn ja alkuvuoden aikana. Tilaisuuudet ovat maksuttomia.

Ilmoittautumiset keskiviikon 3.9. tilaisuuteen on perjantaihin 29.8. mennessä: esko.valkeala@yrityskummit.fi

Lisätietoa Pienyrittäjälle tukea -esiselvitysprojektista:

www.helsinginseurakunnat.fi/yhteinentoiminta/yhteinenseurakuntatyo/esr-projektit.html

Café Agricola. Kuva: Lari Lappalainen