Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2014 > Elokuu >

Verkkopappi mukana Assemblyn fiiliksissä

Verkkopappi mukana Assemblyn fiiliksissä

01.08.2014 15:34 / päivitetty 05.08.2014 12:03

Kirkko on mukana tänäkin vuonna Assembly Summer 2014 – tapahtumassa. Helsingin messukeskuksessa pidettävä neljän päivän tietokone- ja pelitapahtuma on tähän mennessä suurin tarjoten 3000 tietokonepaikkaa peliharrastajille.

– Kirkko haluaa olla siellä, missä sen jäsenet ovat. Digitaalinen kulttuuri on tänä päivänä osalle ihmisistä luontevaa ja tärkeää, toteaa kirkon osastolla päivystävä verkkopappi Markus Kartano Helsingin seurakuntayhtymästä. Kartano toivoo, että nuorisotyössä ymmärrettäisiin entistä enemmän hyödyntää pelejä.

Nuorisotyönohjaaja Jussi Kosonen Tampereen eteläisestä seurakunnasta näkeekin, että kirkko tulee pelimaailmassa perässä, mutta sosiaalisessa mediassa se on kulkenut edelläkävijänä. Kosonen on kuitenkin järjestänyt Tampereella ns. bittileirejä jo 1990- luvun alkupuolelta alkaen.

Kirkko on ollut mukana assyilla viisi vuotta ja hyvin kokemuksin. Lataamo-nimisellä osastolla voi edelleen ladata niin kännyköitään kuin itseään. Tällä kertaa osastolle ei ole tuotu kerrossänkyjä, mutta siellä on muutoin mahdollista kerätä voimia.

14-vuotias Tuomas ja 16-vuotias Valtteri pitivät osastolla taukoa tietokoneen näytöltä. Nuoret pelasivat jalkapallo-pöytäpeliä. He kokivat sen mukavan nostalgisena.

– Täällä näkee pelikavereita ja voi hengailla samanhenkisten kanssa, pojat sanovat. Tietokoneella pelaaminen on heille hyvin sosiaalinen tapahtuma. Pelit ovat myös monen keskustelun aiheena, kun nuoret kohtaavat.

Osaston Minecraft- peli kirkkorakennuksineen ja lentokonesimulaattori näyttivät olevan suuressa suosiossa. Myös konkreettisen tornin rakentaminen kiinnosti viimevuotiseen tapaan.

- Peleissämme on tärkeää, että niitä on kaikkien helppo oppia ja että niissä rakennetaan yhdessä. Osasto toimii myös eräänlaisena testilaboratoriona, missä voidaan katsoa pelien toimivuutta, kertoo Kartano. Assembly Summer 2014 – tapahtuma on Messukeskuksessa 3.8. asti.

http://kirkkoassyilla.blogspot.fi/

Osastolla Lataamo pelataan ja päivystetään öin ja päivin. Kuva: Heidi Rautionmaa