Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2014 > Elokuu >

Usko hyvän tekemiseen näkyi Kontufestareilla

Usko hyvän tekemiseen näkyi Kontufestareilla

25.08.2014 14:27 / päivitetty 26.08.2014 12:41

Seurakunnan työntekijät ja vapaaehtoiset kohtasivat Kontufestarin kävijöitä lauantaina. Leppoisassa tapahtumassa oli tarjolla tietoa seurakuntavaaleista ja seurakunnan toiminnasta. Asukkaita kutsuttiin myös hyvän tekemiseen.

Epävakainen sää lienee syy, joka verotti festarikävijöitä ainakin iltapäivällä. – Toisaalta nyt on jäänyt enemmän aikaa kohdata ihmisiä, mikä on aivan mahtavaa! diakoni Hanna Sävilammi iloitsi.

- Ehkäpä näin voimme myös karistaa mielikuvia etäisestä seurakunnasta, Sävilammi mainitsi.

Seurakunnan teltalla saattoi muun muassa pelata vesipajatsoa, joka houkutti monia kaivamaan kukkarosta kolikot. Lapset saivat puhaltaa jättisaippuakuplia sillä välin kun aikuisilla oli mahdollisuus tehdä edullisia lastentarvikehankintoja. Tuotto menee Gazan perheille Kirkon Ulkomaanavun kautta. Lisäksi partiolippukunta Kontutytöt esittelivät toimintaansa ja kasvoihin sai kivan maalauksen.

Kun kysyimme kävijöiltä, mistä hyvästä kirkko viimeksi saisi tinkiä, mainintoja saivat ruoanjakelu ja asunnottomien auttaminen sekä ylipäätään vähäosaisten auttaminen, yksinäisten vanhusten tukeminen sekä lapsille ja perheille suunnattu toiminta.

Diakoniatyö esitteli vierailijoille myös helpon tavan tehdä hyvää lähimmäiselle. Muista kaveria kauppareissulla –tempaus otettiin innostuneesti vastaan. – Vaikka kyseessä on rahallisesti pieni panos, lähimmäisen muistaminen on tässä se juttu, totesivat muun muassa Kati Sandström ja Raija Sonkeri.

Mikaelin seurakunta toimii aktiivisesti Mellunkylän verkostoissa. Kontufestareilla oltiin nyt ensimmäistä kertaa.

- Olemme perinteisesti mukana siellä missä alueemme ihmiset kokoontuvat, koska se on luonteva tilaisuus kohdata uusia ihmisia, kuunnella, keskustella ja saada palautetta. Tällä kertaa olimme vapaaehtoisten kanssa erityisesti kertomassa tulevista seurakuntavaaleista ja rohkaisemassa tulemaan mukaan ehdokkaaksi sekä innostimme alueemme asukkaita äänestämään. Samalla on ilo nähdä alueemme muusikoita, vaikuttajia ja yhteistyökumppaneita, kirkkoherra Martti Häkkänen sanoi.
Maksuttomat Kontufestarit on tänä vuonna myös Kontulan 50-vuotisjuhlavuoden päätapahtuma. Mikaelinkirkon ensi sunnuntain 31.8. messua puolestaan vietetään Kontula 50 vuotta -juhlamessuna.

EJ

Jiri (vas.) opasti vesipajatsossa onneaan ja taitojaan kokeilleita Liisa Hämäläistä ja Sakari Rinnettä. Yksinäisten vanhusten auttaminen on heidän mielestään toimintaa, josta seurakunnan ainakin tulee huolehtia.

Iso joukko vapaaehtoisia oli mukana jututtamassa festarikävijöitä diakoni Hanna Sävilammen (keskellä) ja kirkkoherra Martti Häkkäsen (oikealla) kanssa.

Kurkimäestä saapuneet Laura (oik.) ja tytöt Emilia (vas.) ja Ronja saivat tietoa seurakunnasta diakoni Hanna Sävilammelta. - Muista kaveria kauppareissulla on mahtava juttu! Ei ole kyse suurista summista ja on helppo toteuttaa, Laura sanoi.