Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2014 > Heinäkuu >

Helsingin seurakunnat selvittävät pienyrittäjien tukitarpeita

Helsingin seurakunnat selvittävät pienyrittäjien tukitarpeita

14.07.2014 14:16 / päivitetty 14.07.2014 14:33

Helsingin seurakuntien yhteiskunnallinen työ on aloittanut pienyrittäjien tilannetta selvittävän hankkeen Euroopan sosiaalirahaston osarahoituksella. Pienyrittäjälle tukea –esiselvitysprojektissa kartoitetaan helsinkiläisten pienyrittäjien tilannetta ja tuen tarpeita sekä jo tarjolla olevia palveluja.

Tutkimuksen lisäksi hankkeessa kehitetään pienyrittäjien yrittäjäklinikka- ja mentorointitoimintaa. Kohderyhmänä ovat Helsingissä toimivat pienyrittäjät, jotka ovat vaikeuksissa, tarvitsevat tukea yrittämisessä ja jaksamisessa kohtaamiinsa ongelmiin tai haluavat ennaltaehkäistä ongelmia kehittämällä liiketoimintaansa.

Helsingin seurakuntayhtymän yhteistyökumppanina toimii Pääkaupunkiseudun Yrityskummit ry, jolla on 20 vuoden kokemus mentoroinnista. Vapaaehtoiset yrityskummit tarjoavat mentoroinnin ohella vertaistukea sekä toimivat yrittäjien tukena liiketoiminnan elinkaaren eri vaiheissa. Toiminta on suunnattu erityisesti pienyrittäjäryhmille, jotka ovat tähän mennessä olleet vähemmän edustettuina mentoroinnissa. Tällaisia ovat muun muassa miehet ja maahanmuuttajataustaiset yrittäjät sekä haasteellisissa tilanteissa olevat pienyrittäjät.

Projektin aikana pienyrittäjillä on mahdollisuus verkostoitua ohjelmallisissa aamutapaamisissa. Lisäksi käynnistetään pilotit pienyrittäjien keskusteluryhmästä ja mentoreiden työnohjauksesta.

Esiselvityksen tulosten pohjalta hahmotetaan, mitä lisätoimia tarvitaan pienyrittäjien tukemiseen ja vertaistukeen sekä kriisissä olevien yrittäjien henkilökohtaiseen ja taloudelliseen auttamiseen. Esiselvitysprojekti käynnistyi kesäkuun alussa ja jatkuu helmikuuhun 2015 saakka. Kansallisena rahoittajana toimii Hämeen ELY-keskus. Rahoitusta on myönnetty lähes 100 000 euroa, minkä lisäksi Helsingin seurakuntayhtymä osallistuu hankkeeseen 17 500 eurolla.

Projekti täydentää Helsingin seurakuntien Pienyrittäjien tukihanketta, joka on vuodesta 2010 etsinyt keinoja tukea kriisiin joutunutta pienyrittäjää henkisellä ja liiketoiminnallisella puolella sekä verkottanut pienyrittäjiä toisiinsa. Tuen tarve on ollut ilmeinen, sillä pienyrittäjä on kriisitilanteeseen joutuessaan varsin erilaisessa asemassa kuin tavallinen palkansaaja.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Kati Jääskeläinen, 050 594 2374

Mentorointikoordinaattori Esko Valkeala, 050 586 2288