Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2014 > Heinäkuu >

Kirkkomuskarit alkavat ympäri Helsinkiä

Kirkkomuskarit alkavat ympäri Helsinkiä

28.07.2014 13:10 / päivitetty 07.08.2014 15:30

Ilmoittautuminen syksyn kirkkomuskareihin alkaa elokuussa. Muskareita järjestävät syyskaudella Herttoniemen, Kallion, Kannelmäen, Malmin, Meilahden, Paavalin, Pakilan, Roihuvuoren, Töölön ja Vuosaaren seurakunnat.

Seurakunnan musiikkileikkikoulussa lapsi saa tutustua musiikin maailmaan käyttäen kaikkia aistejaan. Tunneilla lauletaan, loruillaan, soitetaan, liikutaan, kuunnellaan musiikkia ja pieniä kertomuksia. Nämä elämykset voidaan loihtia sävelistä myös väreiksi kuvataiteen keinoin.

Lapsen myönteiset musiikkikokemukset voivat synnyttää elinikäisen rakkauden musiikkiin ja antaa kipinän myöhempiin laulu- ja soittoharrastuksiin. Varhaisiän musiikkikasvatus kehittää ja vahvistaa monipuolisesti lapsen keskittymis- ja tarkkaavaisuustaitoja, rytmitajua, sosiaalisia taitoja, itseilmaisua ja itsetuntoa.

Kirkon muskarityön tavoitteena on myös tukea vanhempia lasten kristillisessä kasvatuksessa. Hengelliset laulut, kotiseurakunta ja sen toiminta sekä muut samassa elämänvaiheessa olevat perheet tulevat vähitellen tutuiksi.

Herttoniemen seurakunnan muskarit pidetään maanantaisin Myllypuron kirkolla ja keskiviikkoisin Herttoniemenrannan kappelilla. Muskareita vetää musiikin ammattilainen Elisabeth Bäckman 050-380 2975, elisabeth.backman@evl.fi. Herttoniemen muskarit ovat maksuttomia.

Lue lisää Herttoniemen seurakunnan sivuilta

Kallion muskarit pidetään Kallionseurakuntakodilla, osoitteessa Siltasaarenkatu 28. Ryhmät muodostetaan iältään samantasoisista lapsista. Ennen tai jälkeen muskarin on mahdollisuus kahvitteluun ja leikkiin muskarikahvilassa. Opettajana toimii musiikkipedagogi (AMK) Tiina Forsman. Hinta: 95 € / kausi. Ryhmät kokoontuvat maanantaisin. Tiedustelut ja ilmoittautumiset Tytti Friberg p. 050 380 3252, 09 2340 3621 tai tytti.friberg(at)evl.fi. Muskarit alkavat 1.9.

Muskarit alkavat myös Alppilan kirkolla tiistaisin 2.9. alkaen. Ei ennakkoilmoittautumista tai maksua. Lisätiedot Pauliina Lindfors, pauliina.lindfors(at)evl.fi, p. 09 2340 3603.

Lue lisää Kallion seurakunnan sivulta

Kannelmäen seurakunnan muskarit pidetään toimintakeskus Jennyssä. Tiistaisin ja keskiviikkoisin kokoontuvat vauvojen ryhmät. Lisäksi taaperoille, eli 1-2-vuotiaille järjestetään viisi ryhmää. Muskarit kokoontuvat elokuusta toukokuuhun. Ilmoittautuminen alkaa 12.8., ja muskarit alkavat 19.8.

Malmin seurakunnan muskareita järjestetään Jakomäen, Malmin, Puistolan, Pihlajamäen, Tapanilan ja Viikin kirkoilla, sekä Siltamäen ja Pukinmäen seurakuntakodeilla.

Lue lisää Malmin seurakunnan sivulta

Meilahden kirkkomuskarit alkavat lokakuussa, ja ne pidetään Ruskeasuon uudessa seurakuntakeskuksessa osoitteessa Tenholantie 6. Ryhmiä on kaksikuukautisista vauvoista 5-vuotiaisiin asti.

Ilmoittautuminen sekä lisätietoja ajalla 4.8.-11.8. kanttori Nina Pakkaselle nina.pakkanen@evl.fi, 09 2340 4730 tai 050 387 7157.

Lue lisää Meilahden seurakunnan sivuilta

Paavalin seurakunnan vauva- ja tenavamuskareissa lauletaan, soitetaan, kuunnellaan musiikkia ja liikutaan musiikin mukaan Päivi Lindbergin ohjauksessa. Muskarin yhteydessä on myös perhekahvila, jossa voit juoda kahvit, tavata muita vanhempia sekä seurakunnan työntekijöitä.

Muskareihin ilmoittautuminen alkaa 11.8.2014. sähköisesti Paavalin seurakunnan sivuilta . Lisätietoja antaa Minna Sorsa (09) 2340 5462 tai minna.sorsa@evl.fi.

Pakilan seurakunnassa järjestetään neljä muskaria, jotka ovat tiistaisin Välkessä, Hyvän Paimenen kirkolla ja Torpparinmäen korttelitalolla. Ilmoittautumiset ja lisätiedot 4.8. alkaen jenni.paaso@evl.fi.

Roihuvuoren seurakunta järjestää muskariperhekerhoja Roihuvuoren kirkolla sekä Laajarannassa perjantaisin. Kerhot ovat avoimia kaikille, ei tarvitse ilmoittautua.

Lisätietoja muskariperhekerhoista löydät täältä

Vanhempi-lapsi-muskarit pidetään Roihuvuoren ja Laajasalon kirkoissa maanantaisin 18.8. alkaen.

Lisätietoja muskarista löydät täältä

Töölön seurakunnan ryhmät kokoontuvat keskiviikkoisin Temppeliaukion kirkon takkahuoneessa, osoitteessa Temppelikatu 16. Ryhmät aloittavat keskiviikkona 20.8.2014, ja muskareihin on vielä muutamia paikkoja vapaana.

- Erityisesti vauvaryhmät ovat täyttyneet nopeasti. Jotkut vanhemmat ovat jopa ilmoittaneet lapsensa muskariin jo ennen vauvan syntymää. Muskari on loistava tapa myös vanhemmalle tutustua seurakunnan toimintaan, sanoo Töölön seurakunnan musiikkityön esimies Leena Tiitu.

- Kirkkomuskareissa on myös kaste -ja hengellistä opetusta, joten haluamme käyttää kirkkomuskari-nimitystä. Ryhmissämme on kuitenkin ollut osallistujia eri uskontokunnista, ja he ovat viihtyneet erittäin hyvin. Muskareihin voi myös tulla ilman minkäänlaista vakaumusta, emmekä kysy uskonnosta, Tiitu sanoo.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut syksyn ryhmiin leena.tiitu@evl.fi, ja 4.8. alkaen jenni.paaso@evl.fi.

Vuosaaren seurakunta järjestää maanantaisin viisi musiikkileikkikouluryhmää Merirasti-kappelissa, Jaluspolku 3. Ryhmiä on 3 kuukauden ikäisistä 3-5 -vuotiaisiin. Muskari alkaa 25.8.2014. Ennakkoilmoittautumiset ja kyselyt sähköpostilla osoitteeseen teija.tuukkanen@evl.fi.

Mikäli et löytänyt seurakuntaasi listasta, ota yhteyttä seurakuntaasi.

Lapsen myönteiset musiikkikokemukset voivat synnyttää elinikäisen rakkauden musiikkiin ja antaa kipinän myöhempiin laulu- ja soittoharrastuksiin.

Kuva: Katri Saarela