Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2014 > Heinäkuu >

Nuorisokodin kesässä uidaan

Nuorisokodin kesässä uidaan

22.07.2014 11:00 / päivitetty 25.07.2014 10:14

Lehtisaaren nuorisokodin pihapiiri tarjoaa etenkin kesällä mahdollisuuden käyttää ympäristöpsykologiaa. Pihapiiri omenapuineen, marjapensaineen, raparpereineen, kukkineen ja merenrantoineen hoitaa.

- Luontokävelyillä ympäristössä voi olla rauhoittava ja eheyttävä vaikutus. Haasteena on tyttöjen aktivoiminen luonnossa olemiseen, näkee nuorisokodin ohjaajan kesäsijainen Minna Rönnberg, joka valmistuu pian psykologiksi.

Jokin aika sitten nuoret olivat yhteisellä kesäleirillä Nuuksiossa, joka sekin oli monelle voimauttava kokemus ilman facebookia ja meikkaamista. Tytöt tykkäsivät yhdessäolosta uimisineen ja pihaleikkeineen.

Vastaavan ohjaajan Tanja Kippolan mielestä nuorten ongelmat yhteiskunnassa ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana pysyneet samanlaisina. Ongelmat ovat vain tulleet näkyvimmiksi.

- Muutosta on tullut perhetyöhön, joka on viime vuosina lisääntynyt. Aina on valitettavasti myös sellaisia perheitä, jotka kieltäytyvät yhteistyöstä, sanoo Kippola.

- Toimintamme lähtökohtana on kristillinen ihmiskuva. Annamme jokaiselle samat mahdollisuudet kasvuun, toteaa nuorisokodin johtaja Tuuli Kanninen. Hän harmittelee sitä, että yhteiskunnassa vähätellään lapsen kasvattamisen arvoa. Tämä näkyy muun muassa siinä, että on vanhempia, jotka eivät näe tärkeäksi olla lastensa kanssa ja nauttia heidän olemassaolostaan.

Nuorisokodin perustamisesta tulee kuluneeksi ensi vuonna 70 vuotta. Vuonna 1968 nuorisokoti siirtyi Lehtisaareen.Pääkaupunkiseudun kunnat ostavat palvelun nuorisokodilta. Lehtisaaren nuorisokodin omistaa Helsingin seurakuntayhtymä.

Kodinomaisessa nuorisokodissa on hoidettu vuosikymmenten aikana yli tuhat tyttöä. Kuva: Heidi Rautionmaa