Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2014 > Heinäkuu >

Valon ja ilon tapahtumat rikkovat rajoja

Valon ja ilon tapahtumat rikkovat rajoja

28.07.2014 12:00 / päivitetty 28.07.2014 15:41

Meilahden seurakunnan Valon ja ilon tapahtumat jatkuvat loppukesällä ja syksyllä.

Keväällä Meilahdessa pidettiin kolme erilaista Valon ja ilon messua. Seuraavaa messua vietetään Meilahdessa torstaina 14.8. klo 19, jolloin messu täyttää tunnelmallisen Tuomaankirkon nuorilla ja nuorekkailla aikuisilla.
V.I.M. tuo kirkkosaliin tanssimaan ammattitanssija Jutta Jalosen ja muusikko Rände Rännälin. Jutta itse on vanhoja Meikun riparilaisia ja aktiivi-isonen vuosituhanteen vaihteen tienoilta, jolloin Rände puolestaan toimi seurakunnan nuorisotyönohjaajana. Jutta ja Rände eivät ole tavanneet toisiaan vuosiin ja nyt Valon ja ilon messu tuo heidät jälleen yhteen ja toivon mukaan myös muita ajan kadottamia ystäviä; tarkoitus on saada messuun mukaan iso joukko viidentoista vuoden takaisia ripariaktiiveja joko vieraiksi tai vapaaehtoisiksi.

Valon ja ilon messun sekä siihen liittyvien toimintojen on tarkoitus luoda myös näille nuorille aikuisille foorumi, joka jatkossakin voisi tuoda heidät yhteen ja olla mukana tukemassa heitä ja heidän perheitään.

Muut tulevan syksyn messupäivät ovat 11.9., 9.10., 27.11. ja yhteistä joulujuhlaa vietetään 18.12. Syksyn messuihin on tulossa mielenkiintoisia puhujia ja artisteja mm. Anna Hanski, Anne Pohtamo ja Pekka Simojoki.- Tavoitteena on jatkossakin pitää messu kerran kuussa. Ideana on messukonsepti, joka elää tekijöidensä mukaan. Joka kerta tarjolla on opetusta, ylistystä, rukouspalvelua sekä tietenkin ehtoollinen. Messun perustana on arkimessun kaava, mutta muutoin se on itsetehdyn oloinen ja rento sekä hengeltään että sanoitukseltaan, sanoo Meilahden seurakunnan seurakuntasihteeri ja messun koordinoija Mia Hagman.

Messut toimivat vapaaehtoisten voimin

- Olemme alusta asti pitäneet tärkeänä, että messu tehdään vapaaehtoisvoimin ja että vapaaehtoisilla on mahdollisuus vaikuttaa messun toteutukseen. Kutsuimme seurakuntalaisia mukaan jo heti ensimmäiseen Valon ja ilon messun suunnittelukokoukseen, jossa jokainen kertoi omasta sykähdyttävimmämästä messukokemuksestaan ja siitä, mitä uudelta messulta toivoi, kertoo Mia Hagman.

- Vapaaehtoiset ovat meille kullanarvoisia ja pyrimme olemaan heihin aktiivisesti yhteydessä myös messujen ulkopuolella. Jatkossa on tavoitteena käydä kaikkien vapaaehtoisten kanssa henkilökohtaiset keskustelut ainakin kerran vuodessa.

Jokaista messua tekemään tarvitaan vähintään kolmekymmentä vapaaehtoista. Vapaaehtoiset on jaettu tiimeihin, jotka hoitavat eri tehtäviä messuvieraiden vastaanottamisesta messujatkojen tarjoiluun. Jokaisella tiimillä on myös tiimivastaavat. Messuja suunnitellaan erillisissä suunnittelupalavereissa, ja jokaisen messun jälkeen pyritään pitämään purkupalaveri, jossa voi antaa palautetta messusta. Jatkossa on tarkoitus pyytää messupalautetta ja ideoita kaikilta messuvierailta kysely- ja palautelomakkeella sekä tekstiviestein.

Tulossa pienryhmätoimintaa

- Olemme kokoamassa eri ikäryhmiä ja elämänaloja edustavista maallikoista ohjausryhmää, jonka on tarkoitus kehittää ja tarkentaa Valon ja ilon messunäkyä sekä ideoida mahdollista pienryhmätoimintaa, jonka toivomme lähtevän käyntiin viimeistään ensi vuoden alusta.

- Haluamme toimia yli seurakunta -ja tunnustusrajojen, ja purkaa turhia hierarkioita. Ihmiset ovat turhan usein tottuneet ajattelemaan, että riittää, kun jokainen hoitaa oman tonttinsa, mutta Valon ja ilon tapahtumissa haluamme haastaa niin työntekijöitä kuin vapaaehtoisiakin toisenlaiseen ajatteluun.

- Jatkossa toivomme entistä tiiviimpää yhteistyötä, ideointia ja synergiaa myös muiden lähiseurakuntien kanssa, Hagman kiteyttää.

Lue lisää Valon ja ilon messuista:

Elokuussa messutaan taas, tällä kertaa tanssin ja musiikin merkeissä.