Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2014 > Heinäkuu >

Mitä hyvää sinä haluaisit tehdä?

Mitä hyvää sinä haluaisit tehdä?

03.07.2014 17:16 / päivitetty 07.07.2014 15:43

Seurakunnan vapaaehtoistoiminnan suosio kasvaa jatkuvasti. Kallion seurakunnassa voi toimia vaikka brunssijärjestelyissä, ystävänä yksinäiselle tai tuoda aivan omannäköisensä toimintamuodon mukaan.

– Hienointa on, kun seurakuntalaisella on aivan oma idea vapaaehtoistoimintaan, johon hän tuo mukaan oman ammattitaitonsa, muut taitonsa tai tietonsa. Tällöin seurakunnan toiminnasta tulee seurakuntalaistensa näköistä, ja seurakunta vain mahdollistaa toiminnan, kertoo diakoni ja Kallion seurakunnan vapaaehtoistyön koordinaattori Maarit van Santen.

Lähitulevaisuudessa Kallion seurakunnan vapaaehtoistoimintaan on tulossa gospel-liikuntaa, tanssiryhmä, ja idea siitä tuli seurakuntalaiselta, joka on itse tanssin ammattilainen. Hän on myös mukana vetämässä ryhmää. Keväällä seurakuntalaisen ideasta pantiin pystyyn kreikankielinen raamattupiiri, jossa luettiin paria evankeliumia niiden alkukielellä.

– On hyvä, jos idean keksijä voi itse olla myös toteuttamassa toimintaa. Hän voi miettiä, millä lailla voi itse olla mukana, kuinka paljon voi antaa aikaansa toimintaan, ja jos hänellä on verkosto, joka olisi halukas toimimaan myös, niin he voivat yhdessä ideoida mahdollisimman valmiin konseptin vapaaehtoistoiminnalle, Maarit kertoo.

Vapaaehtoiset eivät kuitenkaan jää yksin. Tarkoitus on kartoittaa yhdessä Maaritin kanssa, mitä kaikkea seurakunnalta tarvitaan.

Jos haluaa ehdottaa omaa ideaansa, tai tulla mukaan valmiiseen Kallion seurakunnan vapaaehtoistoimintaan, niin voi katsoa nettisivuiltamme, millaista toimintaa meillä jo on, kysyä esitettä seurakunnan toimipisteistä tai ottaa yhteyttä minuun. Vapaaehtoistoimintaan voi tulla mukaan yli seurakuntarajojen. Suurella sydämellä on verkkosivusto, jonka kautta löytyy tietoa vapaaehtoistoiminnasta yli 40 paikkakunnalta Suomessa, Maarit kertoo.

Maarit keskustelee jokaisen vapaaehtoiseksi haluavan kanssa henkilökohtaisesti, jotta löydetään jokaisen omalle persoonalle sopiva vapaaehtoistyön muoto, ja halutessa järjestetään koulutusta. Vapaaehtoiseksi kelvatakseen ei tarvitse mitään erityisosaamista tai pätevyyttä. Riittää, että uskoo hyvän tekemiseen.

Kallion seurakunnan vapaaehtoistoiminta
Suurella sydämellä
Maarit van Santen p. 09 2340 3665 tai maarit.vansanten@evl.fi

Seurakuntavaalit 2014 kulkevat teemalla Usko hyvän tekemiseen. Tutustu nettisivuihin ja Fb-sivuun . Asetu ehdolle, äänestä ja tee kirkosta sinun näköisesi!

Kallion seurakunnan diakoni ja vapaaehtoistyön koordinaattori Maarit van Santen kannustaa kaikkia tulemaan tekemään vapaaehtoista hyvää – ja äänestämään seurakuntavaaleissa.