Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2014 > Heinäkuu >

Palestiinalaisnuoret nauttivat rippileirin rauhasta

Palestiinalaisnuoret nauttivat rippileirin rauhasta

31.07.2014 15:45

Suomalaiset ja palestiinalaiset viettivät yhteisen rippileirin Veskolassa.

Pääkaupunkiseudun arabiankielisen seurakuntatyön pappi Ramez Ansara on tyytyväinen suomalais- ja palestiinalaiskristittyjen yhteiseen rippileiriin Velskolassa. Ramallahin luterilaisen seurakunnan Toivon kirkon aktiiviset seurakuntanuoret ja ohjaajana toiminut opettaja Muna Salfiti saivat muun muassa vinkkejä lasten pyhäkoulu- ja leirityöhön. Salfiti ihastui rippileiriin kokonaisvaltaisena opetusmenetelmänä. Palestiinassa nuoret käyvät puolen vuoden ajan viikoittain papin oppitunneilla ennen konfirmaatiotaan.
- Palestiinalaiset nuoret ottavat yleisesti ajatellen uskonnon vakavammin kuin suomalaiset nuoret. Tunnilla käytiin sellaisia asioita läpi, jotka palestiinalaiset tietävät ulkoa. Meille on tärkeää, että lapsemme tuntevat Raamatun, kertoo Salfiti. Nuoret ovatkin erittäin aktiivisia seurakunnan toiminnassa. He käyvät nuorten illassa ja jumalanpalveluksessa.
Kristittyjen määrä Palestiinassa on enää vajaa 2 prosenttia väestöstä. Kristityt perheet ovat pieniä ja perheet tuntevat toinen toisensa. Muna Salfitin mielestä palestiinalaiskristityt määrittelevät itsensä ensiksi palestiinalaisiksi ja vasta sitten kristityiksi.
- On ollut erittäin tärkeää, kun kuusi palestiinalaisnuorta pääsivät käymään Suomessa. Nuoret ovat saaneet kokea Suomen kesää rauhallisessa ympäristössä ja tutustua suomalaisiin nuoriin. Samalla suomalaiset ovat kuulleet, että elävät kivet ovat vielä siellä, näkee Ramez Ansara.
Palestiinalaiset nuoret ohjaajineen huomasivat, etteivät suomalaiset tiedä riittävästi Palestiinan tilanteesta. Pappi Ansara harmittelee sitä, kun ihmiset joko asettuvat Israelin ja Palestiinan konfliktissa tukemaan jompaa kumpaa osapuolta.
- Ihmisten tulisi tukea rauhaa ja löytää siltoja Israelin ja Palestiinan välille. Tarvitaan ihmisiä, jotka vastakkainasettelun sijaan edistävät dialogia, sanoo Ramez Ansara.
Nuoret matkaavat takaisin Ramallahiin rippileirin konfirmaation jälkeen, joka on sunnuntaina 3.8. Ajatus yhteisestä rippileiristä sai alkunsa viime syksynä, kun Leppävaaran seurakunta vieraili ystävyysseurakunnassaan Ramallahissa.
YLE Ykkösen Kultakuumeen radiojuttu leiriltä on kuultavissa nettiosoitteesta: http://areena.yle.fi/radio/2296278

Palestiinalaisnuoret kokivat leirillä huolta Gazan tilanteesta. Välillä ajatukset toki saatiin muualle. Kuva: Heidi Rautionmaa