Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2014 > Kesäkuu >

Elokuu on suosituin vihkikuukausi Tuomiokirkkoseurakunnassa

Elokuu on suosituin vihkikuukausi Tuomiokirkkoseurakunnassa

17.06.2014 15:01 / päivitetty 28.07.2014 08:59

Elokuun alku on Helsingin tuomiokirkkoseurakunnassa suosituin ajankohta vihkimiselle. Eniten vihkitilaisuuksia on lauantaina 9. elokuuta. Lauantai on vihkipäivistä ylivoimaisesti suosituin. Kesähäiden ajankohta painottuu monissa muissakin seurakunnissa loppukesään.

Vanha kirkko on Tuomiokirkkoseurakunnan suosituin vihkikirkko. Kesä-elokuussa siellä vihitään 66 paria. Lähes yhtä monta paria vihitään Tuomiokirkossa tai sen kappelissa. Katedraalimaisessa Johanneksenkirkossa vihitään 55 paria ja Suomenlinnan kirkossa 45 paria.

Keskiaikaiset kivikirkot viehättävät vihkipareja
Vantaalla sijaitseva Pyhän Laurin kirkko on pääkaupunkiseudun vanhin rakennus. Idyllinen keskiaikainen kivikirkko on kenties Suomen suosituin vihkikirkko, sillä siellä lupautuu toisilleen peräti 92 paria kesä-elokuussa.

Historian havina viehättää myös Espoossa, sillä suosituin vihkipaikka on niin ikään keskiaikainen Espoon tuomiokirkko, jossa on viisi vihkiaikavarausta joka lauantai kesäkaudella. Tämän kesän lauantaista on varattu nyt noin 90 prosenttia. Kaiken kaikkiaan Espoon tuomiokirkossa vihitään kesällä 71 paria ja siunataan 9 paria.

Oulussa vihittävien suosiossa on 1900-luvun alussa valmistunut Oulujoen kirkko, joka on Pohjois-Suomen ainoa säilynyt puujugend-kirkko. Siellä toimitetaan 60 avioliittoon vihkimistä ja viisi avioliiton siunaamista kesä-elokuussa. Oulun ydinkeskustassa sijaitsevassa Oulun tuomiokirkossa vihitään lähes 50 paria kesäkaudella.

Tampereen suosituin vihkikirkko on Finlaysonin kirkko, jossa on kesäkaudella reilut 50 vihkitilaisuutta. Tuomiokirkossa ja Messukylän vanhassa kirkossa on molemmissa 35 vihkitoimitusta. Tampereella vihkimiset jakaantuvat kesälle tasaisesti. Eniten vihkimisiä oli viikkoa ennen juhannusta, ja lähes saman verran elokuun parina suosituimpana viikonloppuna.

Suosituin vihkikirkko Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän alueella on tänäkin kesänä uusgoottilaisuutta edustava Mikaelinkirkko. Kesä-elokuun aikana Mikaelinkirkossa vihitään 34 hääparia. Toiseksi suosituin vihkikirkko Turussa on Suomen kansallispyhäköksi kutsuttu Turun Tuomiokirkko, jossa vihitään 33 paria. Suosituimmat viikonloput Turussa ovat viikoilla 31 ja 32, jolloin molempina Turun ja Kaarinan kirkoissa pidetään 25 häät. (Kirkon tiedotuskeskus)