Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2014 > Kesäkuu >

Merellisen luonnon keskellä sirkuselämää ja meditaatiota

Merellisen luonnon keskellä sirkuselämää ja meditaatiota

26.06.2014 10:00

Mustasaari tarjoaa tänäkin kesänä erilaista virkistystä kaikenikäisille.

Pukinmäen Taidetalon teatterikoulun oppilaiden suositut sirkus - ja näytelmäesitykset valloittavat heti juhannuksen jälkeen. Mustasaaren vs. toiminnanjohtaja Leena Miettinen kehuu yhteistyötä taidetalon kanssa. Yleisö on pitänyt siitä, että se saa edullisesti taide-elämyksiä digitaalisen viihteen vastapainoksi.

Mustasaaressa vieraili viime kesänä lautan kautta noin 22 000 ihmistä. Saari on suosittu etenkin hellesäällä. Leena Miettinen muistuttaa, että saaressa on monenlaista toimintaa uimisen ja auringonoton lisäksi. Heinäkuussa järjestetään muun muassa helmikorutyöpajoja ja kahvipussin askartelukursseja. Musiikin ystäville soivat keskiviikkoiltaisin konserttisävelet. Luontopolku ja pihapiirin kanat, kanit ja lampaat ovat myös monen eri-ikäisen kävijän mieleen.

Mustasaaressa jatkuvat myös päivittäiset hartaudet, rukoushetket ja sunnuntain messut 1930- luvulla rakennetussa kappelissa. Tiistaisin vietetään lapsiperheiden hartaushetkiä ja torstai-iltojen rukoushetkessä lauletaan meditatiivisia Taizé - lauluja sekä kuunnellaan raamatuntekstejä ja hiljaisuutta. Aaltojen kohina, kesän valo ja lintujen äänet luovat rukoushetkiin ainutlaatuisen tunnelman.

Elokuussa saaressa vietetään ensimmäistä kertaa kristillisen meditaation iltoja.

- Useat ihmiset kaipaavat syventymistä, hiljaisuutta ja rauhaa kiireen ja stressin vastapainoksi. Kristillisellä meditaatiolla on pitkät perinteet. Jeesuksella oli tapana vetäytyä hiljaisuuteen, kertoo meditaatioiltoja ohjaava pastori Henri Järvinen Helsingin seurakuntayhtymästä.

Luontopolulla voi hiljentyä ihastelemaan kesän kauneutta. Kuva: Heidi Rautionmaa