Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2014 > Kesäkuu >

Isoset ulkoiluttivat vanhuksia

Isoset ulkoiluttivat vanhuksia

18.06.2014 10:58 / päivitetty 23.06.2014 13:52

- Tämä oli kivaa, koska vanhuksista näki, että he nauttivat, sanoivat Vartiokylän seurakunnan isoskoulutettavat Markus ja Mikko, jotka olivat ulkoiluttamassa Puotilan vanhainkodin asukkaita.

Ulkoilutempaus oli osa seurakunnan isoskoulutusta. Isoset saivat aluksi opastuksen pyörätuolin työntämiseen vanhainkodin vapaa-ajan ohjaajalta Sirkku Sjömanilta: Vanhuksen jalat jalkatukiin, hiljainen vauhti, varokaa kuoppia, perillä jarru päälle! hän muistutti. Nuoret saivat vielä treenata pyörätuolin työntämistä kynnyksissä ja jokainen sai myös kokeilla, miltä tuntuu istua pyörätuolissa, jos kyyti on välillä kulmikasta.

Mäntylä, Toukola… Nuoret suunnistivat saamiensa ohjeiden mukaan noutamaan osastoilta vanhuksia, jotka henkilökunta oli laittanut valmiiksi uloslähtöä varten. Ilma oli onneksi kesäisen lämmin, kun pyörätuolit rullasivat läheisen Puotilan kappelin pihamaalle. Myös vanhainkodin vapaaehtoisia lähti mukaan nuorten avuksi.

Kappelin pihalta löytyi sopivan varjoisa paikka, kun kokoonnuttiin rupattelemaan sekä nauttimaan nuorten tarjoilemaa mehua ja kahvia. Eräs mukana olleista vanhuksista totesi mielissään, että ihanaa päästä ulos, kyllä niitä seiniä saa tarpeeksi katsella! Kajauttipa joku kesäisen laulun Airiston aalloistakin.

Kun oli aika palata vanhainkodille, Sirkku Sjöman kiteytti kiitoksen: Kiitos isoset, kyyti on ollut ensiluokkaista.

− Kyllä kannatti tulla isoskoulutukseen, kun pääsi mukaan tällaiseen. Ihan uusi kokemus, iloitsivat Pihla ja Rosa. – Minun ulkoiluttamani vanhus hyräili koko matkan ja kutsui minua ystäväkseen, Eero kertoi. Ihan loistava fiilis tuli! Niki puolestaan hehkutti.

– Ideoimme tämän tempauksen isoskoulutuksen diakonian osuudeksi. Halusimme toteuttaa diakoniaa käytännössä eikä vain puhua siitä, sanoivat tempauksen yhteistyössä junailleet Vartiokylän seurakunnan diakoni Outi Hämeenkorva ja nuorisotyöntekijä Satu Jalava. – Oli niin hyvä kokemus, että taidetaan tehdä tästä perinne!

EJ

Olli oli yksi isosista, joille vanhusten hymyilevät kasvot olivat paras palkkio päivästä.

Vanhainkodin vapaaehtoisia oli nuorten apuna Puotilan kappelin pihalle siirryttäessä. Tuula Behm oli yksi heistä.