Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2014 > Kesäkuu >

Voimaa uskontojen välisestä aamunavauksesta

Voimaa uskontojen välisestä aamunavauksesta

16.06.2014 14:41 / päivitetty 17.06.2014 15:40

Uskontojen välinen aamunavaus liikunnan ja urheilun maailmankonferenssissa kokosi Finlandia talon lavalle ihmisiä kahdestatoista eri katsomuksesta. Rukousta, runoutta ja musiikkiesityksiä tarjottiin juutalaisuudesta, kahdesta kristinuskon kirkkokunnasta, kahdesta islamin suuntauksesta, hindulaisuudesta, buddhalaisuudesta, bahá’í-uskosta, Brahma Kumaris-liikkeestä ja ateismista.

"On arvokasta, että ihmisiä useista eri uskonnoista oli mukana edistämässä tyttöjen ja naisten tasa-arvoista mahdollisuutta osallistua liikuntaan ja urheiluun", totesi Lars Silén bahá’í-uskosta.

"Liikunta antaa välineitä itsensätuntemiseen ja itsensätoteuttamiseen. Lisäksi pelaaminen joukkueessa valmentaa yhteistyöhön koko joukkueen puolesta. Tällaista taitoa tarvitaan elämässä", näkee Silén. Hänen mielestään uskontodialogi ohjaa sekin toimimaan yhteiseksi parhaaksi.

"Uskontojen yhteinen hetki antoi voimaa ja virkisti hektisen konferenssin keskellä", totesi kansainvälisen naisliikuntaverkoston puheenjohtajana kesäkuussa aloittava Raija Mattila.
Maailmankonferenssi, International Working Group on Women and Sport (IWG) 12.-15.6.2014 oli Suomen suurin liikunnan ja urheilun kansainvälinen seminaaritapahtuma vuosiin.

Yhteisen aamunavaushetken "Celebrating diversity through interfaith encounters" koordinoi Helsingin seurakuntayhtymä ja se näytettiin suorana netin kautta. Tallenne on katsottavissa osoitteessa https://uskotoivorakkaus.fi/lcbc .

Meri-Sofia Lakopoulos ja Lars Silén.
Kuva Heidi Rautionmaa.