Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2014 > Kesäkuu >

Naisten liikunnan ja urheilun maailmankonferenssissa pidetään uskontojen välinen aamunavaus

Naisten liikunnan ja urheilun maailmankonferenssissa pidetään uskontojen välinen aamunavaus

12.06.2014 09:24 / päivitetty 16.06.2014 09:06

Helsingin seurakuntayhtymä järjestää naisten liikunnan ja urheilun maailmankonferenssin yhteydessä lauantaina uskontojen yhteisen tilaisuuden, jossa eri katsomuksia edustavat esittävät omat rukouksensa ja musiikkinsa. Tilaisuus näytetään suorana netissä 14.6. alkaen kello 8.00.

Helsingissä Finlandia-talolla 12.-15.6.2014 pidettävä konferenssi on Suomen suurin liikunnan ja urheilun kansainvälinen seminaaritapahtuma vuosiin. Konferenssin teemana on muutos: Lead the Change- Be the Change.

Eri uskontojen edustajat ovat mukana edistämässä tyttöjen ja naisten tasa-arvoista mahdollisuutta osallistua liikuntaan ja urheiluun.

Maailmankonferenssin järjestäjä, International Working Group on Women and Sport (IWG), on vuonna 1994 perustettu kansainvälinen verkosto, joka toimii naisten roolin ja aseman vahvistamiseksi sekä edistämiseksi urheilussa maailmanlaajuisesti.

"Urheilu ja liikunta tuovat ihmiset yhteen sukupuolesta, kansallisuudesta, ihonväristä ja uskonnosta riippumatta. Siinä on urheilun lumo. Eri uskontojen pyhän ääreen kerääntyminen on merkki avoimesta mielestä ja toisen vakaumuksen kunnioittamisesta. Siitä alkaa muutos", sanoo yliopisto- ja kisapappi Leena Huovinen Helsingin seurakuntayhtymästä.

Konferenssin uskontojen yhteisessä päivänavauksessa on myös teemana muutos Mahatma Gandhin innoittamana: Olkaamme me se muutos, jonka toivomme maailmassa näkevän.

Tilaisuudessa on mukana ihmisiä juutalaisuudesta, kristinuskosta, islamista, hindulaisuudesta, buddhalaisuudesta, bahá’í-uskosta, Brahma Kumaris-liikkeestä ja ateismista.

YK:n ihmisoikeusjulistuksessa liikunta on oikeus, joka kuuluu jokaiselle riippumatta uskonnosta, kansallisuudesta tai sukupuolesta. "Uskontojen edustajien välisen vuoropuhelun tärkeänä tehtävänä tulee olla ihmisoikeuksia edistävien uskonnollisten tulkintojen vahvistaminen ja ihmisoikeuksien puolesta toimiminen yhdessä", näkee uskontodialogitoimija Heidi Rautionmaa.

Katso uskontojen välinen tilaisuus, Celebrating diversity through interfaith encounters, suorana ja tallenteena osoitteessa https://uskotoivorakkaus.fi/lcbc​ ​ . Osallistuminen paikan päällä on ainoastaan mahdollista konferenssivieraille.

Helsingin seurakuntayhtymä järjestää uskontojen välisen aamunavauksen naisten liikunnan ja urheilun maailmankonferenssissa Helsingin Finlandia-talolla lauantaina 14.6. Aamunavausta voi seurata myös netistä. Kuva: freeimages.com