Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2014 > Kesäkuu >

Kirkoissa alkoi runsaana soiva musiikkikesä

Kirkoissa alkoi runsaana soiva musiikkikesä

02.06.2014 08:49 / päivitetty 04.06.2014 08:35

Helsingin kirkoissa soi musiikki koko kesän lähes joka päivä. Musiikkitilaisuuksia on kaikkiaan lähes 300.

Painettuja kesäajan musiikkikalentereita on saatavilla Helsingin kirkoista sekä muun muassa Helsingin kaupungin matkailutoimistosta ja Kaupungintalon VirkaInfosta.

Kaikki tilaisuudet löytyvät myös osoitteesta www.kirkkojakaupunki.fi , englanninkielinen lista osoitteesta www.helsinginseurakunnat.fi/music.

Helsingin kirkoissa soivat kesän aikana muun muassa seuraavat musiikkisarjat:

* Helsingin urkukesä tarjoaa ohjelmaa kesäkuun alusta 25. elokuuta asti. Konsertteja on sunnuntaisin kello 20 Helsingin tuomiokirkossa, maanantaisin kello 19 Kallion kirkossa ja keskiviikkoisin kello 19 keskustan eri kirkoissa. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Ohjelmia myydään 7 euron hintaan. Lisätietoa: www.urkukesa.fi , www.orgelsommar.fi ja www.organsummer.org .

* Soutustadionilla lauletaan virsiä kesäsunnuntaisin kello 18, ja laulut jatkuvat 24. elokuuta saakka. Ainoa poikkeus on sunnuntai 22.6., jolloin virsilauluiltaa ei pidetä.

* Temppeliaukion kirkossa on Pianomusiikkia vierailijoille maanantaista perjantaihin koko kesän ajan: pianomusiikkia kuullaan ma­–pe kello 10–14.

* Päivämusiikkia puolen päivän aikaan on tarjolla koko kesän ajan kolmessa keskustan kirkossa: Vanhassakirkossa tiistaisin kello 12, Helsingin tuomiokirkossa (tai sen kryptassa) keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 12 ja Kallion kirkossa torstaisin kello 12. Pääosin niissä kuullaan urkumusiikkia. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

* Metrolla musiikkiin -sarjan konsertit soivat tiistaisin kello 19 Itä-Helsingin kirkoissa, alkaen 3.6. ja jatkuen 26.8. saakka. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Ohjelmia myydään 7 euron hintaan. Lisätietoa: www.metrollamusiikkiin.fi .

* Malmin kirkossa kuullaan Iltamusiikkia keskiviikkoisin kello 18, alkaen 4.6. ja jatkuen 20.8. saakka. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

* Aino Acktén kamarifestivaalin kesäkonserteista voi nauttia Agricola-klubissa eri viikonpäivinä alkaen 2.6. ja jatkuen 29.8. saakka. Klubi sijaitsee Mikael Agricolan kirkon siivessä (sisäänkäynti sisäpihalta). Kaikkiin tilaisuuksiin myydään lippuja. Lisätietoa: www.acktefestival.fi. Festivaali on alkanut jo toukokuun puolella ja jatkuu syyskuun puolelle.

Seurakunnat järjestävät Helsingissä kesän kuluessa lähes 300 konserttia ja muuta musiikkitapahtumaa.