Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2014 > Toukokuu >

Suvivirsi raikuu kirkoissa, toreilla, joella, koskella ja järvellä

Suvivirsi raikuu kirkoissa, toreilla, joella, koskella ja järvellä

12.05.2014 08:37 / päivitetty 04.06.2014 08:33

"Jo joutui armas aika" raikaa pääkaupunkiseudun kirkoissa, aukiolla ja jopa järvellä toukokuun lopulla.

Koulujen kevätjuhlien ja kirkkojen lisäksi Suvivirttä lauletaan muun muassa Helsingissä Stadin Suvivirsi -tapahtumassa Narinkkatorilla, Töölön torimessussa, Mätis-messussa Kannelmäen ja Malminkartanon välisellä jokialueella, yhteislaulutilaisuudessa Pitkäkoskella, Vantaalla Kuusijärvellä ulkoilmamessussa sekä koko pääkaupunkiseudun kirkoissa messuissa ja loppukevään sekä kesän yhteislaulutapahtumissa.

Helsingissä vietetään Stadin Suvivirsi -tapahtumaa tiistaina 27.5. kello 17 ja 19 Narinkkatorilla. Kello 17 alkava tapahtuma on luonteeltaan perinteinen yhteislaulutilaisuus, mutta kello 19 alkaen yhteislaulun lisäksi on mahdollista kaapata kavaljeeri kainaloon ja tanssia mukana. Perinteiseen tapaan torilla lauletaan tilaisuuksien lopuksi Suvivirsi. Orkesterina soittaa UMO Jazz Orchestra, jota johtaa Kirmo Lintinen. Juontajana on Jussi-Pekka Rantanen ja solisteina laulavat Vuokko Hovatta ja Martti Saarinen.

Hovatta laulaa solistina myös Stadin Suvivirsi -tapahtumaan liittyvässä Suvivirsi-musiikkivideossa, joka julkaistaan Youtubessa. Tapahtumaan on vapaa pääsy, mutta osallistujilla on mahdollisuus antaa lahjoitus Kirkon Ulkomaanavun Koulutuksen katastrofi -keräykseen, jonka tavoitteena on parantaa 10 000 opettajan ammattitaitoa kehitysmaissa. Pelkästään Afrikasta puuttuu miljoona opettajaa. Myös Suvivirren sunnuntain messujen kolehti kerätään tämän tärkeän kohteen hyväksi.

Suvivirttä veisataan koko pääkaupunkiseudulla kirkoissa messuissa Suvivirren sunnuntaina eli toukokuun viimeisenä sunnuntaina 25.5. Tällöin Suvivirsi kajahtaa ilmoille taivasalla Vantaalla Kuusijärvellä, jossa koko perheen ulkoilmamessu alkaa kello 11.30 yhteislaululla. Hakunilan ja Rekolan seurakuntien järjestämä jumalanpalvelusosuus alkaa luonnon keskellä kello 12.

Suvivirsi raikuu myös Mätismessussa sunnuntaina 25.5. kello 11 alkaen Kannelmäen ja Malminkartanon välisellä jokialueella. Mätismessu on kolmen vartin mittainen kaikenikäisille sopiva kesäinen kenttähartaus, joka aloittaa perinteiset Mätisfestarit. Töölön torilla puolestaan Suvivirttä pääsee 25.5. laulamaan Torimessussa kello 12 alkaen. Pakilan seurakunnan yhteislaulutilaisuudessa Suvivirttä lauletaan 25.5. myös luonnon helmassa Pitkäkoskella. Opastettu kävely lähtee kello 19 Paloheinästä ja yhteislauluja lauletaan kello 19.30 alkaen Suvilinnun lauluvihkosta ja tilaisuuden päätteeksi kaikuu Suvivirsi kello 20.

Espoossa Suvivirttä lauletaan muun muassa Pop-messussa 25.5. kello 18 Olarin kappelilla. Messun jälkeen nautitaan iltakaakaot, ja lastenhoito on järjestetty messun ajaksi. Messusta vastaavat Espoonlahden, Olarin ja Tapiolan seurakunnat.

Muualla pääkaupunkiseudulla Suvivirttä lauletaan Suvivirren sunnuntain jumalanpalveluksissa sekä seurakuntien yhteislaulutilaisuuksissa pitkin loppukevättä ja kesää. Jos ei voi osallistua tapahtumiin, niin Suvivirttä ja muuta kesäistä musiikkia voi kuunnella myös Suviradiosta netistä: www.suviradio.fi. Toivontuottajien Suviradio aloittaa lähetyksensä samana päivänä Stadin Suvivirsi -tapahtuman kanssa eli tiistaina 27.5.

Lisätietoja: https://www.facebook.com/suvivirsi ja www.suvivirsi.fi
Keräyskohteesta lisätietoa: www.kirkonulkomaanapu.fi
Suviradiosta lisätietoa: www.suviradio.fi

Suvivirsi-tapahtumia järjestetään tuokokuun lopussa ympäri pääkaupunkiseutua.