Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2014 > Huhtikuu >

Alppilan kirkon brunssi palkittiin

Alppilan kirkon brunssi palkittiin

23.04.2014 13:44 / päivitetty 28.04.2014 14:00

Kirkkohallitus palkitsi seurakuntia luovista kokeiluista seurakuntatyössä, ja Helsingin hiippakunnassa palkinnon sai Kallion seurakunta Alppilan kirkon brunssillaan.

Brunssi järjestetään joka lauantai Alppilan kirkossa, kattauksia on kaksi, ja niihin kuuluu kolme ruokalajia.

Brunssiruoan valmistavat kokit Daniel Pelati ja Manuel Alvarez Sanchez, ja mukana brunssijärjestelyissä on myös vapaaehtoisia.

Brunssin hinta on 15 euroa aikuiselta, ja lapsilta euro per ikävuosi. Osa tuotosta menee kehitysyhteistyöhön Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Brunssi on oiva tapa hyödyntää kirkkotilaa uudella tavalla, ja lisäksi yhdessä syöminen on sosiaalinen tapahtuma, joka on ollut kristityille tärkeää aina Jeesuksen esimerkistä lähtien. Evankeliumeiden teksteissä Jeesus ruokailee kaikkien kanssa, mikä sen ajan kulttuurissa oli osoitus toisen hyväksymisestä yhdenvertaisena ihmisenä.

Alppilan kirkon brunssilla ekstraa on se, että siellä on lapsille leikkihuone ja hoitajia – vanhemmat pääsevät nauttimaan omasta ajasta, kun lapset ovat syöneet. Brunssilla vierailee myös Dj Bunuel levylaukkunsa kanssa soittamassa brunssilaisille musiikkia.

Alppilan kirkon brunssille ilmoittaudutaan ennakkoon, jotta väkimäärä ja ruoka-ainerajoitteet voidaan ottaa huomioon. Tämän viikon lauantaille on vielä tilaa, joten näpyttelepä äkkiä meiliä filip.muhonen@evl.fi!

Alppilan kirkon brunssi on myös Facebookissa .

Lisää Kirkkohallituksen palkinnosta Kotimaa24.fi:ssä .

Huippukokit Daniel ja Manuel