Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2014 > Huhtikuu >

Seurakuntavaalien ehdokasasettelu on alkanut

Seurakuntavaalien ehdokasasettelu on alkanut

01.04.2014 15:25 / päivitetty 02.04.2014 12:48

Helsingissä on tarjolla nelisensataa paikkaa luottamushenkilölle ensi syksyn seurakuntavaaleissa.

Seuraavalle nelivuotiskaudelle 2015–2018 valitut luottamushenkilöt saavat ratkaistavakseen muun muassa pääkaupunkiseudun yhteistyöhankkeet viestinnässä, oppilaitostyössä ja vieraskielisen työn organisoinnissa. He päättävät millaista toimintaa yli 100 miljoonan vuosibudjetilla Helsingin seurakunnissa järjestetään, ja millä periaatteella esimerkiksi ulkomaanapua sekä diakonia-avustuksia jaetaan.

Seurakuntavaalit ovat paikalliset vaalit, jotka pidetään neljän vuoden välein. Ne ovat tällä hetkellä ainoat valtakunnalliset vaalit, joissa 16- ja 17-vuotiaillakin on äänioikeus. Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka täyttää 18 vuotta viimeistään 9.11.2014 ja on seurakunnan jäsen viimeistään 15.9.2014.

Helsingissä tarjolla yhteensä 387 paikkaa

Helsingissä on 21 seurakuntaa, jotka muodostavat seurakuntayhtymän. Tällaisessa kaupungissa seurakuntavaaleilla valitaan jäsenet kahteen luottamuselimeen:

• seurakuntaneuvostoon, joka johtaa oman paikallisseurakunnan toimintaa ja

• yhteiseen kirkkovaltuustoon, joka johtaa koko seurakuntayhtymää

Helsingin yhteiseen kirkkovaltuustoon valitaan 91 luottamushenkilöä ja 21 seurakuntaneuvostoon yhteensä 296 luottamushenkilöä: joista 258 suomenkieliseen ja 38 kolmeen ruotsinkieliseen seurakuntaneuvostoon.

Molempia vaaleja varten on ehdokaslistat erikseen. Sama ehdokas voi olla ehdolla molemmissa vaaleissa tai vain toisessa. Helsingin seurakuntien vaalisivuille on listattu jo nyt perustettuja seurakuntien vaalilistoja yhteyshenkilötietoineen. Valitsijayhdistyksen voi perustaa vähintään kymmenen seurakunnan äänioikeutettua jäsentä.

Seurakuntavaalien teema on Usko hyvän tekemiseen. Sillä nostetaan esiin sitä hyvää työtä, jota kirkossa tehdään.

Katso paikkajako seurakunnittain: www.helsinginseurakunnat.fi/vaalit/paikkajako

Lue lisää: seurakuntavaalit.fi
Seurakuntavaalit Helsingissä: www.helsinginseurakunnat.fi/vaalit