21.10. Onneksi olkoon: Ursula | Palaute | På svenska | In English

Koko Helsinki

Yhteisvastuukeräys 2019 tukee lasten ja nuorten koulutusta

Malmin seurakunta

28.01.2019, 12:14 /  päivitetty 22.02.2019, 13:24
Vuoden 2019 Yhteisvastuukeräys avattiin sunnuntaina. Keräyksellä tuetaan tänä vuonna lasten ja nuorten koulutusta Suomessa ja maailmalla.

Yhteisvastuukeräyksellä tuetaan vähävaraisten lasten koulunkäyntiä


Koulutus on tärkeää yhteiskunnan kehitykselle ja eriarvoisuuden vähentämiselle. Etenkin hauraissa maissa ja katastrofialueilla koulutus luo uskoa tulevaisuuteen ja tuo vakautta arkeen.


Maailman katastrofialueilla monet lapset ja nuoret ovat menettäneet lähes kaiken tutun ja turvallisen joutuessaan pakenemaan konflikteja ja luonnonatastrofeja. Koulunkäynti keskeytyy ja tulevaisuus näyttää toivottomalta.


Myös Suomessa yli 100 000 lasta ja nuorta kokee köyhyyttä. Monen nuoren toiveammatti voi jäädä haaneeksi, jos perheellä ei ole varaa maksaa opintojen kustannuksia, kuten tietokonetta, kirjoja tai ammatilliseen koulutukseen tarvittavia välineitä.


Yhteisvastuukeräys on varma tapa auttaa


Yhteisvastuukeräykseen voi osallistua osoitteessa www.yhteisvastuu.fi. Jos käytät viitenumeroa 308320, lahjoituksestasi 10 prosenttia menee Malmin seurakunnan diakoniatyölle.

Voit myös lahjoittaa lähettämällä tekstiviestin APU10 (lahjoituksesi silloin 10 e) tai APU20 (lahjoituksesi silloin 20 e) numeroon 16588.

Jokaisesta lahjoitetusta eurosta noin 80 senttiä menee varsinaiseen avustustoimintaan, mikä on hyväntekeväisyyskeräyksen huippuluokkaa. Keräyksen tuotosta 3/5 ohjataan ulkomaille Kirkon ulkomaanavun kautta ja 2/5 kotimaahan kirkon diakoniatyö ja seurakuntien kautta.

Malmin seurakunnassa järjestetään myös keväällä tapahtumia, joilla tuetaan Yhteisvastuukeräystä.

Yhteisvastuujumpat 5.3. ja 8.3. Puistolan kirkolla

Lue lisää: www.yhteisvastuu.fi