18.02. Onneksi olkoon: Kaino | Palaute | På svenska | In English

Koko Helsinki

Yhteisvastuukeräys 2019 avattiin – osallistumalla tuet lasten ja nuorten koulutusta

Malmin seurakunta

28.01.2019, 12:14 /  päivitetty 05.02.2019, 14:56
Vuoden 2019 Yhteisvastuukeräys avattiin sunnuntaina. Keräyksellä tuetaan tänä vuonna lasten ja nuorten koulutusta Suomessa ja maailmalla.


Musiikkia ja ystäväkahvila Yhteisvastuun hyväksi


Yhteisvastuukeräykseen voi osallistua lahjoittamalla kertalahjoituksen osoitteessa www.yhteisvastuu.fi tai lipaskerääjälle. Malmin seurakunnassa järjestetään myös keväällä tapahtumia, joilla tuetaan Yhteisvastuukeräystä.

Yhteisvastuukonsertti Puistolan kirkossa su 10.2. klo 18. Konsertissa esiintyvät Meri-Tuuli Ikäheimonen, huilu, Heikki Hämäläinen, sello, ja Anu Holländer, piano. Ohjelmassa Carl Maria von Weberin ja Nikolai Kapustinin triot sekä Elisenda Fabregasin Voices of the Rainforest. Vapaa pääsy, ohjelma 10 e Yhteisvastuulle.

Ystävämessu Tapulin seurakuntakodilla 12.2. klo 19. Messussa mukana Rosa Pöppönen, Elise Hartonen ja Taru Hämäläinen. Messua ennen ystäväkahvila: klo 17.30 laulutuokio Timo Lipposen johdolla ja klo 18.15 runoja ystävyydestä, Ulla Welin. Messu alkaa klo 19.

Keräyksellä tuetaan koulunkäyntiä


Suomessa yhteisvastuuvaroilla tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelua avustamalla opiskelun vaatimissa hankinnoissa ja muissa kustannuksissa Kirkon diakoniarahaston kautta.

Maailmalla yhteisvastuuvaroilla tuetaan vaikeassa asemassa olevien lasten ja nuorten paluuta takaisin kouluun, jaetaan koulu- ja hygieniatarvikkeita, rakennetaan vesijärjestelmiä ja -säiliöitä, kerrotaan perheille koulutuksen hyödyistä ja kannustetaan heitä laittamaan lapsensa kouluun sekä koulutetaan lisää päteviä opettajia.

Avun vievät perille Kirkon Ulkomaanapu, Kirkon diakoniarahasto ja paikallisseurakuntien diakoniatyö.

Jos käytät lahjoittaessa Malmin seurakunnan viitenumeroa 308320, lahjoituksestasi 10 prosenttia menee Malmin seurakunnan diakoniatyölle.

Lue lisää ja lahjoita netissä: www.yhteisvastuu.fi