28.05. Onneksi olkoon: Alma | Palaute
Koko Helsinki

Vuoden 2022 rippikouluihin ilmoittaudutaan 1.-31.10.2021

29.09.2021, 15:28 /  päivitetty 03.11.2021, 11:29
Hei sinä, joka täytät ensi vuonna 15 vuotta! Päivitys 3.11.: Ehtikö ilmoittautumisaika mennä sivu suun? EI hätää! Voit tiedustella mahdollisesti vapaana olevia paikkoja seurakunnista. Yhteyshenkilöt löytyvät alla olevassa listassa olevien linkkien takaa.
Riparilaiset rannalla Kuva Jussi Vierimaa Kirkon kuvapankki

Tervetuloa rippikouluun!

Ensi vuoden riparille ovat tervetulleita kaikki vuonna 2007 syntyneet ja sitä vanhemmat nuoret. Riparilla pohditaan elämää ja uskoa. Siellä on mahdollista etsiä ja löytää, kysyä ja hiljentyä yhdessä toisten nuorten kanssa.

Riparilla opetellaan itsensä ja toisten kanssa elämistä: jokaisen ihmisen kunnioittamista sellaisena kuin hän on, keskittymistä, yhteishengen luomista, vastuunkantoa ja yhteisistä periaatteista kiinnipitämistä – hauskanpitoa unohtamatta. Ripari on matka, jonka aikana osallistutaan monipuolisesti seurakunnan toimintaan.

Monet saavat uusia kavereita ja tutustuvat vanhoihin kavereihin uudella tavalla. Riparilla saa uutta tietoa kristinuskosta, ja ennestään opittu tieto syvenee.

Muistot jäävät mieleen pitkäksi aikaa – ehkä loppuelämäksi. Unohtumattomia elämyksiä saattavat olla kaverit, isoset, leikit, laulut, keskustelut, hiljentymiset, luontohetket - kaikenlainen yhdessä vietetty aika.

Rippikoulun ja konfirmaation jälkeen saa oikeuden toimia kummina ja käydä itsenäisesti ehtoollisella sekä tulla vihityksi avioliittoon kirkossa. Lisäksi voi äänestää kirkollisissa vaaleissa ja asettua ehdolle täysi-ikäisenä.

Miten mukaan?

Ilmoittautuminen alkaa 1.10.2021 klo 9 ja päättyy 31.10.2021 klo 23.59. Ilmoittautuminen tehdään yhdessä huoltajan kanssa, sillä se vaatii kirjautumisen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisen järjestelmän kautta. Rippikouluun ilmoittaudutaan järjestävän seurakunnan ilmoittautumislinkin kautta, riippumatta siitä, onko seurakunnan jäsen vai ei.

Paikkoja ei jaeta ilmoittautumisjärjestyksessä, vaan ilmoittautumisajan päätyttyä. Tieto omasta riparipaikasta tulee sähköpostitse sekä huoltajalle että riparilaiselle marraskuun loppuun mennessä.

Kaikkiaan Helsingin seurakunnissa on suunnitteilla ensi vuodelle 118 leiririppikoulua ja 16 kaupunkirippikoulua. Lisätietoja ja ilmoittautumislinkit löydät seurakuntien sivuilta:

Haaga
Herttoniemi
Kallio
Kannelmäki
Lauttasaari
Malmi
Mikael
Munkkiniemi
Oulunkylä
Paavali
Pakila
Pitäjänmäki
Roihuvuori
Tuomiokirkkoseurakunta
Töölö
Vartiokylä
Vuosaari

Rippikoulu erityistä tukea tarvitseville nuorille

Skriftskola i Helsingfors 2022

Rippikoulun voi käydä myös aikuisiällä. Voit tiedustella asiasta alueesi seurakunnasta.