11.08. Onneksi olkoon: Sanna, Susanna, Sanni, Susanne | Palaute
Koko Helsinki

Uutiskirje tarjoilee jälkiruokana ideoita kristilliseen kasvatukseen koteihin

Pitäjänmäen seurakunta

19.06.2019, 15:40
Kesäkuun 2019 toiminnalliset ideat ovat meidän perheen kesän toivomuslistan laatiminen ja läheisten siunaaminen ja muisteleminen yhdessä lasten kanssa

Koko perheen kesän toivomuslistan tekeminen (kirjoittaen, piirtäen tai kännykällä videohaastatellen) tekee näkyväksi niin lasten kuin aikuisten toiveita kesänviettoa kohtaan. Kuka toivoo eniten asioita, toteutuvatko ajoittain jokaisen perheenjäsenen pienet suuret toiveet? Mikä on meidän perheelle tärkeää ja mieluista yhteisellä vapaa-ajalla? Toivomuslistan äärellä voidaan keskustella myös siitä, miksi kaikki toivomukset eivät voi toteutua, joko ollenkaan tai kovin nopeasti. Iloissa ja pettymyksissä voimme kääntyä Jumalan puoleen ja saada lohdutusta sekä toinen toisiltamme että Häneltä.

Voimme myös kysyä lapsilta keitä läheisiä he haluavat siunata, keiden ihmisten kesään toivoa kaikkea hyvää Jumalalta. Näiden läheisten nimiä tai nimen alkukirjaimia voidaan kirjoittaa lapsen kanssa esimerkiksi selkään tai kämmeneen, hiekkaan tai peiton pintaan. Sekin on yhteistä rukousta, sydämen ja käsien puhetta Jumalalle. Missä kaksi tai kolme on koolla, siellä Jeesus on luvannut olla heidän keskellään.

Lisää uutiskirjeen jälkiruokana tarjoiltavia ideoita kristilliseen kasvatukseen koteihin ilmestyy elo-syyskuun vaihteessa seuraavassa uutiskirjeessä. Muista myös www.lastenkirkko.fi -sivu, jossa on paljon mukavaa yhteistä puuhaa!