05.08. Onneksi olkoon: Salme, Sanelma | Palaute
Koko Helsinki

Tuomiokirkkoon haetaan vapaaehtoisia iltapäivystäjiä

Tuomiokirkkoseurakunta

23.04.2019, 11:05 /  päivitetty 23.04.2019, 11:08
Helsingin tuomiokirkon ovet ovat kesällä auki joka päivä puoleenyöhön asti. Tämän mahdollistavat seurakunnan vapaaehtoiset. Tule mukaan vapaaehtoistehtävään, jossa voit kohdata ihmisiä kaikkialta maailmasta! Kesän ensimmäinen koulutusilta pidetään ma 6.5. klo 18 Tuomiokirkossa.
Tuomiokirkon ulko-ovi

Kesän Avoimet Ovet eli KAO aloittaa toimintansa jälleen kesäkuun alussa. KAO-vapaaehtoiset pitävät Tuomiokirkkoa auki kaukaa ja läheltä tulevia kirkkovieraita varten kesäiltaisin. Onko sinulla hyvä kielitaito? Kertoisitko mielelläsi Tuomiokirkosta suomeksi tai jollain muulla osaamallasi kielellä? Haluaisitko olla valmis palvelemaan kirkkokävijöitä? Tapaatko mielelläsi muualta tulevia? Jos vastasit johonkin näistä kyllä, tervetuloa mukaan!

Helsingin tuomiokirkko on avoinna kesä-elokuussa joka päivä klo 24 asti. Ilta-aukiolo toteutuu vapaaehtoisten voimin. Vapaaehtoisten päivystysvuorot ovat arkisin klo 18-24, lauantaisin klo 19-24 ja sunnuntaisin klo 21-24. Kerralla päivystää kaksi tai kolme vapaaehtoista.

Vapaaehtoisena vastaat siitä, että kaikilla on mahdollisuus rauhalliseen kirkkovierailuun ja hiljentymiseen. Voit myös omien taitojesi mukaan vastailla turistien kysymyksiin. Vapaaehtoisena kirkkopäivystäjänä sinulla ei tarvitse kuitenkaan olla kielitaitoa tai muuta kokemusta, vaan tehtävässä riittää halu olla mukana Tuomiokirkon kesätoiminnassa. Voit tulla mukaan työ- tai kaveriporukan kanssa tai yksin, jolloin etsimme sinulle päivystyskaverit. KAO-päivystys on mukavaa yhdessäoloa ja ihmisten kohtaamista sekä rauhoittumista ilaa kohti hiljenevässä kirkossa.

Kesän koulutusillat ovat ma 6.5., ma 3.6., ti 2.7. ja to 1.8. Tuomiokirkossa klo 18. Koordinaattori Anni Roiha kertoo mielellään lisää tehtävästä. Ota yhteyttä puhelimitse 050 442 0050 tai sähköpostitse anni.roiha@evl.fi. Kielitaitoa tai opaskokemusta ei vaadita. Voit toimia tehtävässä, jos olet täysi-ikäinen, kuulut johonkin kristilliseen kirkkokuntaan ja osallistut yhteen koulutusiltaan.