19.05. Onneksi olkoon: Emilia, Emma, Emmi, Milla, Milja, Milka, Mila, Amalia | Palaute | På svenska | In English

Koko Helsinki

Ulkoilua ja yhdessäoloa laskiaisena

Malmin seurakunta

26.02.2019, 12:56 /  päivitetty 01.03.2019, 14:58
Tämän viikon sunnuntaina vietetään laskiaissunnuntaita. Viikonloppuna on tarjolla yhdessä ulkoilua ja talvista puuhaa Pukinmäessä, Viikissä ja Jakomäessä.

Tämän viikon sunnuntaina vietetään laskiaissunnuntaita. Viikonloppuna on tarjolla yhdessä ulkoilua ja talvista puuhaa Pukinmäessä, Viikissä ja Jakomäessä.

Laskiainen valmistaa paastoon

Laskiaista vietetään paastonajan alkaessa. Laskiaissunnuntaina luettavat raamatuntekstit kertovat siitä, miten Jeesus lähtee kohti Jerusalemia, missä hänet vangitaan ja tuomitaan kuolemaan.

Laskiaistiistaina monessa kulttuurissa vietetään karnevaalia. Laskiaiseen liittyy Suomessakin pulkkamäki ja ulkoilu talvisessa säässä. Ennen paaston aloittamista on myös ollut tapana syödä tavallista tuhdimmin. Laskiainen-nimellä voidaan viitata laskiaisesta alkavaan paastopäivien laskemiseen tai ”paastoon laskeutumiseen.”

Laskiaisen jälkeen vietettävä tuhkakeskiviikko on ensimmäinen paastopäivä. Silloin monissa seurakunnissa vietetään illalla tuhkamessua. Tuhkakeskiviikkoa seuraava paastonaika kestää 40 arkipäivää. Paaston aikana ihmistä kutsutaan tutkimaan Jumalan pyhyyttä ja rakkautta, joka näkyy Jeesuksen kärsimyksessä ja kuolemassa. Paastoon liitetään katumus synneistä ja kiintymyksestä turhuuteen ja se kutsuu ihmistä vastuullisempaan elämäntapaan ja luopumaan omastaan hädänalaisten hyväksi.

Lähde: Suomen evankelis-luterilainen kirkko

Katso myös: Ekopaasto – askelia kohti vastuullisuutta


Laskiaisriemua kirkoilla ja toreilla!

Viikonloppuna on tarjolla yhdessä ulkoilua ja talvista puuhaa Pukinmäessä, Viikissä ja Jakomäessä.

Pukinmäen Säveltäjänpuistossa lauantaina 2.3. klo 10–13 vetokoira-ajelua, mäenlaskua, lumimaalausta sekä tietysti laskiaispullakahvila, grillimakkaraa ja mehupiste. Järjestäjinä MLL Pukinmäki-Savela, Malmin seurakunta ja Pukinmäen Martat.

Viikin kirkossa ja Latokartanon torilla vietetään laskiaista sunnuntaina 3.3. klo 11–14. Kirkolla on muskarimessu klo 10 ja Lasten kirkkopolku klo 11.15–14. Messun jälkeen laskiaisohjelmaa: klo 11–14 keittolounas ja laskiaispullia, ratsastusta keppihevosilla, askartelua, lypsyrasti ja kasvomaalausta. Myyjäisistä voi ostaa kotiin käsitöitä ja monenlaisia herkkuja. Latokartanon torilla klo 11–13 koiravaljakkoajelu säävarauksella ja Puistolan VPK:n paloauto. Jos sää sallii, lasketaan myös mäkeä – ota mukaan oma pulkka! Makkaraa, mehua, räiskäleitä ja karkkia. Varaa mukaan pikkurahaa, sillä osa aktiviteeteista on maksullisia. Järjestäjinä Malmin seurakunta, maatalousylioppilaiden yhdistys Sampsa ja partiolippukunta Viikin Vesikot.

Jakomäen kirkolla sunnuntaina 3.3. klo 10 lumimaalausta ja mäenlaskua säävarauksella. Hernekeittoa tarjolla klo 11–11.45. Kirkossa vietetään perhemessua klo 12. Messun jälkeen laskiaispullia, mehua ja kahvia.

L‍isäksi laskiaissunnuntain messut Malmin kirkossa klo 10 ja Siltamäen seurakuntakodissa klo 12, Konfirmaatiomessu Puistolan kirkossa klo 10 ja kansainvälinen messu Pihlajamäen kirkossa klo 16.