25.05. Onneksi olkoon: Urpo | Palaute
Koko Helsinki

Tule mukaan viljelemään Pitskun kirkkopuutarhaa!

Pitäjänmäen seurakunta

26.04.2022, 08:28 /  päivitetty 03.05.2022, 16:11
Kiinnostaako kaupunkiviljely? Tule mukaan oppimaan uutta yhdessä viljellen Pitskun kirkolle!

Pitäjänmäen kirkon pihalla on kaupunkiviljelylaatikkoja, joissa halukkaat seurakuntalaiset/alueen asukkaat voivat viljellä esimerkiksi salaattia, yrttejä, vihanneksia ja kukkia. Se, mitä laatikoihin istutetaan, päätetään yhdessä ja kastelua vuorotellaan yhteisöllisesti. Ei siis haittaa jollei voi jokaisella kesäviikolla itse käydä hoitamassa viljelyksiä. Voit ilmoittautua kirkkopuutarhuriksi kaudelle 2022 nyt!

Toiminta sopii kaikenikäisille, mukana on ollut mm. lapsiperheitä ja eri-ikäisiä aikuisia opiskelijoista eläkeläisiin. Tänä vuonna laatikkoja ja multia uusitaan, joten kauden alussa on tiedossa mukaan tuleville siementen istuttamista enemmän talkoopuuhaa. Talkoita on ainakin keskiviikkoisin alkuillasta toukokuun aikana - Pitäjänmäen seurakunnan Piha-Olkkari toimii samaan aikaan ja pientä tarjoilua grillistä on luvassa.

Pitäjänmäen seurakunta tarjoaa laatikot multineen, hieman työkaluja sekä kasteluun tarvittavat välineet. Kirkkopuutarhurit vastaavat muista hankinnoista ja toimenpiteistä (siemenet, halutessa lannoitetta, halutessa hallaharsoa, mahdollisesti lisää verkkoa). Menneillä kausilla kaikki halukkaat ovat mahtuneet joukkoon mukaan.

Kirkkopuutarha on kompaktin kokoinen hyvän mielen pistäytymiskohde kaikille kirkon pihalla liikkuville. Viljelyksen tuotteet ovat kirkkopuutarhurien käytössä ja esimerkiksi yrttejä tai kukkia voidaan antaa pieniä määriä seurakunnalle käyttöön. Tavoitteena on luoda hyvää mieltä ja kauneutta sekä tarjota mukava lähes maksuton harrastus ja yhteisöllisyyttä seurakunnassa. Kirkkopuutarhurit viestivät mm. whatsapp-ryhmässä.

Uudet saavat muutamilta jo mukana olleilta perehdytystä.

Kirkkopuutarhuritoiminnan yhteyshenkilönä toimii seurakuntalainen Liina Bäckman, ota yhteyttä liina.backman@helsinki.fi tai p. 040 934 7860 ja varalla seurakunnan työntekijä Sanna Yli-Koski-Mustonen sanna.yli-koski-mustonen@evl.fi tai p. 040 519 0402.

Tervetuloa iloisen ja antoisan kirkkopuutarhuritoiminnan pariin!