07.12. Onneksi olkoon: Sampsa | Palaute
Koko Helsinki

Tule kansainvälisen opiskelijan ystäväksi!

27.09.2021, 12:05 /  päivitetty 05.10.2021, 07:50
Ulkomaisten opiskelijoiden elämä Suomessa saattaa olla yksinäistä. Siksi ammattikorkeakoulujen oppilaitospapit käynnistivät Friends-ohjelman, jonka kautta voit saada uuden ystävän ulkomaalaisesta opiskelijasta.
Jalkoja kenkiä piirissä potkimassa ilmapalloa

Helsingin ammattikorkeakouluissa on tuhansia eri puolilta maailmaa tulleita ulkomaalaisia opiskelijoita, jotka etsivät suomalaista ystävää. Sinä voit olla yksi heistä!

Friends-ohjelman tarkoituksena on tuoda ihmisiä yhteen - ystävyys on arvokasta! Edellisinä vuosina ystäviä on ollut kaikista ikäryhmistä eläkeläisiin asti, niin sinkkuja kuin perheitäkin. Ainoana vaatimuksena Friends-ohjelmaan osallistumiselle on englannin kieli ja kiinnostus tutustua uusiin ihmisiin ja kulttuureihin.

Ystävät tulevat pääkaupunkiseudulta ja ulkomaalaiset opiskelijat Helsingin alueen oppilaitoksista. Toiminta on englanninkielistä. Ilmoittautuminen päättyy 31.10.2021.

Ystävätoimintaan sisältyy yhteisiä ohjattuja tapaamisia ja muuten ystäväparit voivat suunnitella yhteisen tekemisen omien kiinnostusten mukaan. Toimintaan osallistuminen ja siinä yhdistettyjen parien keskinäinen kanssakäyminen myöskin vapaa-ajalla perustuu ilmoittautujien vapaehtoisuuteen ja omaan harkintaan. Helsingin seurakuntayhtymä ei vastaa mistään edellä mainittuun toimintaan osallistumisesta henkilöille itselleen eikä myöskään muille tahoille mahdollisesti aiheutuneista seuraamuksista.

Syksyn 2021 ystävätoiminnan aikataulu

1) Ilmoittaudu mukaan tästä 31.10. mennessä.

2) Kysymyksiä? Voit tulla kyselemään toiminnasta zoomiin keskiviikkona 26.10. klo 17-18. Kaisa ja Tiina vastailemassa. Linkki

3) Toivomme saavamme parin jokaiselle halukkaalle ystävälle, mutta emme voi tietää, keitä, paljonko ja millaisin odotuksin toimintaan osallistuu ja voimmeko muodostaa parin jokaiselle. Friendsien yhdistämiset ilmoitamme sähköpostilla viikolla 44, 15.11 mennessä.

4) Kick off Party torstaina 25.11 klo 18 Haaga-Heliassa Pasilan kampuksella. Laita tämä jo itsellesi kalenteriin.

Ystävyys on aina virkistävää, mutta sen lisäksi pääset tutustumaan opiskelijan kotimaan kulttuuriin ja kieleen. Lämpimästi tervetuloa mukaan Ystävätoimintaan!

Lue lisää Kirkko ja Kaupungin jutusta.

D‍o you want to find Finnish friends?