04.07. Onneksi olkoon: Ulla, Ulpu | Palaute
Koko Helsinki

Tervetuloa Pitskun Kirkkomuskariin syyskaudella 2022!

Pitäjänmäen seurakunta

31.05.2022, 10:56 /  päivitetty 07.06.2022, 16:02
Ilmoittautuminen Pitskun Kirkkomuskarin ryhmiin on käynnissä 1.6.-31.8.2022. Kausi alkaa torstaina 8.9.2022. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

MITÄ ON KIRKKOMUSKARI?

Pitskun kirkkomuskarissa lauletaan, leikitään, lorutellaan, soitetaan eri soittimia sekä toimitaan luovasti musiikin äärellä. Kirkkomuskari on ilon ja riemun paikka. Muskari rikastuttaa mm. perheen lauluvarastoa, vanhemman ja lapsen välistä vuorovaikutusta ja lapsen kokemusmaailmaa. Muskarin voi aloittaa yhden kuukauden iästä alkaen yhdessä vanhemman kanssa.

Muskari on tavoitteellista, lapsen kokonaisvaltaista kehitystä tukevaa varhaisiän musiikkikasvatusta. Se vahvistaa muun muassa lapsen motorista kehitystä, itseilmaisua, sosiaalisia taitoja, rytmitajua ja tarkkaavaisuutta. Muskariryhmiä ohjaa monipuolisella kokemuksella muskariopettaja, pian musiikin maisteriksi valmistuva Marika Heiskanen.

Kirkkomuskari on portti Pitskun seurakuntaan ja tutustuttaa kotikirkkoon. Muskarissa voi kokea lämpimän, yhteisöllisen ilmapiirin ja Taivaan Isän hoitavan kosketuksen. Kirkkomuskari tukee vanhempia lasten kristillisessä kasvatuksessa. Tutuksi tulevat lastenlauluklassikkojen ja -uutuuksien ohella monet Lasten Virsi- ja Kirkkomuskari -kirjojen ihanat laulut.

Muskarin jälkeen voit jäädä syömään eväitä, leikkimään ja kohtaamaan muita perheitä Pitäjänmäen kirkon kerhotiloihin. Seurakunta tarjoaa kahvia ja teetä. Mikro, vaipanvaihtopiste, syöttötuolit ym. löytyy.


MISSÄ JA MILLOIN?

Pitäjänmäen kirkossa (väljästi kirkkosalissa), os. Turkismiehenkuja 4, 00370 Helsinki

Torstaisin kaudella 8.9.-1.12.2022

(ei syyslomaviikolla 20.10. eikä 10.11. johtuen työntekijöiden koulutuspäivästä).

Yhteensä 11 kerran kokonaisuus ja lisäksi perheiden tapahtumia (mm. su 2.10. ja la 17.12.)


RYHMÄT :

Klo 10.00-10.30 Taaperomuskari 1. (1-2v.)

Klo 10.35-11.05 Taaperomuskari 2. (1-2v.)

Klo 11.15-11.45 Vauvamuskari (1-12 kk)

Klo 12.15-12.45 Vauvamuskari (1-12 kk)


Lisäksi tarjolla on vararyhmät:

klo 9.20-9.50 Taaperoperheille,

klo 13.00-13.30 Vauvaperheille

- nämä toteutuvat jos muut ryhmät täyttyvät.


Muskari on kestoltaan 30 minuuttia. Alussa ja lopussa on aikaa nimikierrokselle ja kuulumisten vaihtamiselle. Klo 12.00 on mahdollisuus osallistua halutessaan lyhyeen päivärukoushetkeen kirkkosalissa.

Ryhmäkoko on 5-8 perhettä.


MITÄ MAKSAA?

Osallistumismaksu koko kaudelta on 55 euroa (11 muskarikertaa). Pikku-/kaksossisaruksesta laskutetaan alennettu sisarusmaksu 20 euroa.

Laskut lähetetään muskarikauden aikana Helsingin seurakuntien sähköisen asiointipalvelun kautta. Ilmoittautuminen on sitova eikä keskeyttäville / osallistumisen muskarikauden aikana peruville voida palauttaa rahaa.

Osallistumismaksut käytetään muskariopettajan palkkioihin ja välinehankintoihin. Osallistumismaksut eivät kata näitä kuluja kokonaan, eli kirkkomuskaritoiminta on myös vastinetta kirkon jäsenten maksamalle kirkollisverolle. Kirkkomuskarista on mahdollista pyytää maksualennusta tai maksuvapautusta taloudellisin perustein ottaen yhteyttä varhaiskasvatuksen ohjaajaan. Mikäli ette esim. sairastelun vuoksi ole pystynyt lähes ollenkaan osallistumaan, voit siinäkin tapauksessa kysyä maksualennusta tai maksuvapautusta.


MITEN MUKAAN?

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄSTÄ 1.6.-31.8.2022 välisenä aikana. Jos et ole käyttänyt aiemmin Helsingin seurakuntien sähköistä asiointia, tarvitset ensimmäisellä kerralla pankkitunnukset tunnistautumiseen, muutoin vain salasanasi. Voit valita ilmoittautumislomakkeella ensisijaisen ryhmän ja 1-2 vararyhmää.

Ilmoittautumisajan päätyttyä tiedustelut mahdollisista vapaista paikoista: varhaiskasvatuksen ohjaaja Sanna Yli-Koski-Mustonen, sanna.yli-koski-mustonen@evl.fi ja p.040 519 0402,myös whatsapp-viestit.

Kirkkomuskari on avointa toimintaa kaikille riippumatta asuinpaikasta tai seurakunnan jäsenyydestä.


KORONA-AJAN HUOMIOT

Seuraamme koronavirukseen liittyviä ohjeistuksia tarkasti. Koska musiikkileikkikoulunopettajamme on palkkiotoiminen, emme palauta rahaa mikäli muutoksia tulee kesken kauden vaan kausi toteutetaan yhdessä sovittavalla korvaavalla tavalla.

Käytössä on mm. käsienpesu, käsidesi, aikuisten kesken turvavälit ja pestävät soittimet.


MUSKARIOPETTAJAN ESITTÄYTYMINEN

Hei! Olen Marika Heiskanen, olen opettanut muskariryhmiä monenikäisten muskariryhmiä vauvoista alkaen mm. Jamkidsilla, MLL:n paikallisyhdistyksissä ja Pop&Jazz Konservatoriolla ja toiminut myös pianon-, laulun- ja klarinetinsoiton opettajana ja perustanut Susu & Mau -lastenmusiikkiyhtyeen. Muskarissa tärkeää on yhteinen ilo. Tervetuloa mukaan!