17.10. Onneksi olkoon: Saana, Saini | Palaute
Koko Helsinki

Syksy kutsuu kirkolle – tervetuloa mukaan moneen mukavaan toimintaan! | Vuosaari

Vuosaaren seurakunta

24.08.2021, 13:19 /  päivitetty 03.09.2021, 22:14
Iloisesti naurava nainen retkelyvareusteissa rinkka selässään

Seurakunta on sinua varten, olipa elämäntilanteesi millainen tahansa. Meiltä voit löytää oman paikkasi ruuhkavuosien, kiireen tai leppoisampien aikojen keskellä, niin ilossa kuin surussa, arjessa kuin pyhässäkin. Tule mukaan, sillä juuri sinut on kutsuttu!

Kaikki tilaisuudet toteutetaan voimassaolevien rajoitusten ja ohjeiden mukaisesti. Muutokset mahdollisia.

Messut ja kirkkohetket

Tervetuloa seurakuntamme messuihin ja jumalanpalveluksiin – Jumalan kansan yhteisiin juhliin!

Jumalanpalvelus kirkossa sunnuntaisin klo 11 ja päivähartaus ja arkiehtoollinen kirkossa torstaisin klo 12.

Sunnuntain messuun voi toisaiseksi osallistua myös Facebook sivumme kautta.

Hengellisiä löytöretkiä

Kuninkaan illat kutsuvat sanan, rukouksen, todistuksen ja ylistyksen äärelle. Majakka ja yhteysilloissa kohdataan rukouksen ja hyvinvoinnin parissa. Lupa tuntea ja kohdata päivässä lauantaina 9.10. on mahdollisuus kuulla mihin Kristus keskeinen toipuminen Krito-ryhmässä perustuu, ja Kriton sielunhoidolliseen vertaisryhmään voi tulla syksyn aikana mukaan. Pyhän tanssin iltapäivissä musiikki ja liike kuljettavat yhteisölliseen rukoushiljaisuuteen.

Keskustelu- ja raamattupiirejä

Hiljainen tila kirkossa on raamattumietiskelyä, rukoushiljaisuutta ja kuuntelevaa jakamista. Miestenpiireissä on raamatunlukua ja miehistä puhetta luottavaisessa ilmapiirissä. Rukouspiirit kutsuvat rukoilemaan ja jakamaan rukousaiheita. Avoimessa keskustelu- ja raamattupiirissä pohditaan omia elämänkysymyksiä ja raamattua. Iltaruskopiiri kokoaa inkeriläiset yhteen ja Askeleita Suomeen ryhmässä keskustellaan suomeksi ja venäjäksi.

Kohtaamispaikkoja

Valon aamu on rento ja avoin kohtaamispaikka, jossa on tarjolla pieni aamupala vapaaehtoisella maksulla. Kaiken kansan kahvila kokoaa yhteen lapsiperheet ja aikuiset aina ikäihmisiin saakka, tarjolla purtavaa ja rentoa oloa, ehkäpä uusia ystäviäkin. Yhteinen lounas kirkolla tarjoilee lämmintä ruokaa ja leppoisaa lounasseuraa. Kirjapiirissä keskustellaan rennosti yhdessä valitusta kuukauden kirjasta. Ikäihmisten iltapäiväpiirissä kahvitellaan, nautitaan seurasta ja ohjelmasta. Kädentaitoja on tarjolla Neulepiirissä ja Näppärissä.

Musiikin iloa kaiken ikäisille!

Musiikkitoimintaa tarjoillaan kaiken ikäisille – tule ja löydä oma paikkasi! Iloitaan yhdessä musiikista ja opitaan uutta. Lapsikuoro Valonsäteet on harrastekuoro eskari-ikäisistä tokaluokkalaisiin ja laulukerho Loiste! 3–7 luokkalaisille. Pienemmät pääsevät mukaan musiikin iloon Muskareissa. Valon ääni on rennon musan ja menevän meiningin nuorten kuoro ja bändi. Gospelmimmit laulavat gospelia rennolla meiningillä iloisessa naisten joukossa. Gaudium sekakuoro laulaa neliäänistä ja monipuolista kirkkomusiikin ohjelmistoa. Kaikille avoimissa Lauletaan yhdessä iltapäivissä on ajankohtaisia virsiä ja hengellisiä lauluja. Kansanmusiikkiryhmä Sakarat pitävät myös halukkaille musiikkikurssin syksyn aikana.

Lasten ja perheiden toimintaa

Lasten ja perheiden toiminta on leppoisaa ja mukavaa yhdessäoloa, jossa pyhä ja arki kohtaavat.

Kaiken kansan kahvilassa ollaan rennosti ja saadaan ehkä uusia eri ikäisiä ystäviä. Iltaperhekerhossa leikitään ja syödään lämmintä kotiruokaa. Nuoret äidit lapsineen ovat tervetulleita omaan olohuoneeseen, jossa ollaan rennosti yhdessä ja välillä pysähdytään ajankohtaisten aiheiden äärelle. Uuden edessä vauvaryhmä tarjoaa vertaistukea ensimmäisen lapsen saaneille tai odottaville vanhemmille vauvoineen. Päiväkerho ja iltapäiväkerho tarjoavat arkisin leikkiä ja yhteistä puuhaa.

Lue lisää lasten ja perheidin toiminnasta täältä.

Kouluikäisten ja nuorten toimintaa

Junnukahvila tarjoaa koululaisille rennon ja turvallisen iltapäivän maanantaisin ja harrastekerhoissa puuhataan mukavia. Nuortenkahvilassa ja OMG illoissa otetaan rennosti ja nuorten aikuisten illoissa kokataan ja ihmetellään elämää.

Sinua varten, elämän eri hetkissä

Seurakunnan toimisto on avoinna puhelimitse ja sähköpostilla ma, ti, to, pe 9–13 ja ke 14–17, arkipyhää edeltävänä keskiviikkona 9–13. Palvelemme puhelimitse 09 2340 6500 ja sähköpostilla vuosaari.srk@evl.fi.

Diakonian ajanvaraus. Ota rohkeasti yhteyttä jos kaipaat kuuntelijaa, olet yksinäinen, toivot että puolestasi rukoillaan tai talous huolettaa. Mietitään yhdessä. Kun haluat varata ajan diakonille, ole yhteydessä puhelimitse ajanvarausaikoina ma, ti, to 12–13. Ajanvaraus numerossa 09 2340 6518. Voit jättää soittopyynnön sähköpostilla vuosaari.diakonia@evl.fi. Sähköinen ajanvaraus nettisivuillamme täällä.

Päivystävä pappi ja toimitusvaraukset. Jos haluat vaihtaa ajatuksia ja keskustella papin kanssa elämästä tai uskosta, voit soittaa päivystävälle papille. Kun valmistelet kastetta, häitä tai hautajaisia, voit varata tilat ja toimittavan papin päivystävän papin kautta. Päivystävä pappi on tavoitettavissa numerossa 09 2340 6502‍ arkisin ma, ti, to, pe 10–13 ja ke 15–17, arkipyhää edeltävänä keskiviikkona 10–13. Kesäkaudella ei päivystystä perjantaisin.