14.07. Onneksi olkoon: Aliisa, Alisa | Palaute
Koko Helsinki

Suojelusenkeleitä koulutielle

07.08.2018, 16:58 /  päivitetty 07.08.2018, 17:11

Koulun aloittaminen on usein jännittävää niin tuoreen ekaluokkalaisen kuin vanhempienkin mielestä. Yhtäkkiä pienestä on tulossa iso, jonka elämään kuuluvat kotiavaimet, suojatien ylitys ja omat ystävyyssuhteet ristiriitoineen.

Kirkko Helsingissä haluaa olla mukana lapsen uudessa elämänvaiheessa sekä rukoilla lapsen läheisten kanssa hänelle hyvää ja turvallista koulunaloitusta. Kouluun siunaamisessa on usein mukana samaan kouluun ja samalle luokalle meneviä lapsia. Siunaaminen on koko perheelle valmistautumista uuteen elämäntilanteeseen, varsinkin ensimmäisen lapsen aloittaessa koulun.

Valokuva

Helsingin seurakunnat ovat järjestäneet kouluun siunaamisia jo useamman vuoden ajan. Tänä vuonna kouluun siunaaminen järjestetään keskiviikkona 8.8. Ekaluokkalaiset ovat saaneet tilaisuuteen henkilökohtaisen kutsun, jossa koko perhe toivotetaan tervetulleeksi oman seurakuntansa kirkkoon. Katso oman seurakuntasi järjestämät kouluun siunaamiset täältä.

Koulun aloittava elää jännittävää, haastavaa ja uudenlaista elämäntilannetta. Kirkko & kaupungin artikkeli kertoo siitä enemmän.