10.08. Onneksi olkoon: Lauri, Lasse, Lassi | Palaute
Koko Helsinki

Soppaa ja keskustelua Mosaiikkitorilla

Vuosaaren seurakunta

08.10.2019, 10:52
Mitä on vuosaarelainen köyhyys? Mikä sitä aiheuttaa? Mitä pitäisi tehdä ja keiden pitäisi toimia köyhyyden poistamiseksi? Olipa käsityksesi köyhyydestä omakohtainen tai ei, tule keskustelemaan asiasta sopan ja kahvin äärelle Mosaiikkitorille.
Kuvassa näkyy diakoniatyöntekijän liivi, toria ja mainoskyltti jossa lukee: Miltä köyhyys näyttää?

Torstaina 17.10. vietetään YK:n köyhyyden ja syrjäytyneisyyden vastaista päivää. Päivää on vietetty vuodesta 1993 alkaen. Suomessa se on vuosien kuluessa profiloitunut valtakunnalliseksi Asunnottomien yöksi. Tällöin ympäri kaupunkia ja Suomea järjestetään erilaisia Asunnottomien yö –tapahtumia.

Seurakunnan diakoniatyössä kohtaamme köyhyyttä päivittäin. Arjessa selviytyminen voi olla taloudellisesti tiukkaa. Perusturva ei tahdo riittää välttämättömiin tarpeisiin: ruokaan, vaatteiden hankkimiseen ja terveydenhoidosta aiheutuviin kuluihin. Perheillä saattaa olla myös vaikeuksia maksaa lasten harrastuksia tai hankkia oppivälineitä. Diakoniatyöntekijöinä kuulemme erilaisista elämänkohtaloista ja kriisitilanteista. Haluamme kuulla ja keskustella, mitä voisimme tehdä yhdessä Vuosaaressa köyhyyden ja syrjäytymisen poistamiseksi.

Näin köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisen teemapäivän edellä voimmekin pohtia, mitä on vuosaarelainen köyhyys? Mikä sitä aiheuttaa? Mitä pitäisi tehdä ja keiden pitäisi toimia köyhyyden poistamiseksi? Olipa käsityksesi köyhyydestä omakohtainen tai ei, tule keskustelemaan asiasta sopan ja kahvin äärelle Mosaiikkitorille. Keräämme vuosaarelaisten kokemuksia, mietteitä ja tietoa oman asuinalueen elämästä. Tapahtumasta kerätty vastausaineisto jatkotyöstetään ja viedään päättäjille tiedoksi.

Sydämellisesti tervetuloa keskustelemaan sekä nauttimaan sopasta ja kahvista torstaina 17.10. klo 16−18 Mosaiikkitorille, jonka löydät Columbuksen ja Vuotalon välistä. Tapahtuman järjestää Vuosaaren seurakunnan diakoniatyö.