18.01. Onneksi olkoon: Laura | Palaute
Koko Helsinki

Se valtaa sielun ja sydämen - Joulukonsertit Oulunkylän seurakunnassa

Oulunkylän seurakunta

29.11.2021, 16:15 /  päivitetty 29.11.2021, 16:21

Joulukuussa musiikki valtaa kirkot; ilmassa on lumousta, kaipuuta kauneuteen ja ojentautumista arjen yläpuolelle. Laulu ja soitto parhaimmillaan innostaa ja liikuttaa; se tosiaan valtaa sielun ja sydämen! Musiikissa tunnemuistot säilyvät väkevinä, lempeinä ja puhuttelevina joulusta jouluun. Koskettavimmillaan musiikki on silloin, kun se tuo ihmiset yhteen; niin esiintyjät kuin kuulijat.

Oulunkylän seurakunnan kirkoissa on tarjolla upea kattaus monipuolisia joulukonsertteja. Ääneen pääsevät alueemme kuorot, orkesterit, musiikin opiskelijat, ammattilaiset ja konkarit. Kirkolla on kaivattu teitä, joulukonserttien esiintyjät, toteuttajat ja kuulijat! Annetaan soittimien ja äänien soida ja sävelien täyttää kirkot, sitä me olemme pitkän erikoisajan puristuksessa odottaneet ja toivoneet. Olet sydämellisesti tervetullut paikan päälle kokemaan ja jakamaan musiikin iloa, riemua ja lohtua!

Oulunkylän kirkon konserteissa löytyy musiikkityylejä moneen makuun.

Jazz-musiikin ystäville suosittelemme Eva Vikmanin ja Lassi Kouvon, eturivin jazz-muusikkojen svengaavaa joulukonserttia torstaina 9.12. klo 19 .

Pidätkö barokkimusiikista? Haaveiletko uuden soittoharrastuksen aloittamisesta varttuneemmalla iällä? Tule kuuntelemaan ja kokemaan, miten soi saksalainen renessanssimusiikki ja italialaiset groundit Seniorien Barokkipajan joulukonsertissa 7.12. klo 18 .

Oulunkyläläinen sopraano, oopperalaulaja Päivi Pylvänäinen esiintyy tänä vuonna Oulunkylän kirkossa kahdessa konsertissa, Käpylän musiikkiopiston orkesterien odotetussa joulukonsertissa 20.12. klo 19 sekä yhdessä mezzosopraano Elli Vallinojan ja pianisti Anu Kososen kanssa tarinallisessa joulukonsertissa Me käymme joulun viettohon to 16.12. klo 19.00. Konsertissa kuullaan sooloina ja duettoina tuttuja joululauluja ja samalla tehdään musiikillinen matka lapsuuden jouluista tähän hetkeen.

Tunnelmallisessa Oulunkylän vanhassa kirkossa päästään kuulemaan jo perinteeksi muodostunutta Oulunkylä Big Bandin konserttia to 16.12. klo 19 sekä ti 21.12. klo 19 Kansallis-Kuoroa , jota johtaa Teppo Lampela.

Käpylän kirkon erinomaisessa akustiikassa päästään joulukuussa nauttimaan mm. kuorokonserteista.

Graduale-kuoro konsertoi 9.12. klo 19 ensimmäisen kerran uuden johtajansa, Hiski Walleniuksen johdolla. ”Ohjelmistossa on kuorolle uusia aluevaltauksia, mm. renessanssisäveltäjien William Byrdin ja Tomas Luis de Victorian O magnum mysterium (Oi suurta ihmettä) -teokset. Monipuolinen ohjelmisto vie kuulijan John Rutterin Christmas Lullabyn, rakkaiden suomalaisklassikkojen ja Adolphe Adamin Jouluyön tunnelmiin”, kertoo Hiski Wallenius.

Oulunkylän seurakunnassa kaikkien kirkkojen konsertteihin on yleisöllä vapaa pääsy. Olemme sopineet näin esiintyjien kanssa ja yhdessä halunneet säilyttää kirkkomme ovet avoinna jokaisen tulla. Konsertteihin myydään ohjelmia, joiden ostaminen on vapaaehtoista. Ohjelman ostamalla voit tukea taiteilijoiden, kuorojen, oppilaitosten ja orkesterien toimintaa, jotta ne voisivat jatkaa edelleen toimintaansa pandemia-ajan aiheuttaman konserttien peruuntumisten ja talouden tiukkenemisen jälkeen.

Me taasen laulamme riemuiten,
kun joulu, joulu on meillä!
Se valtaa sielun ja sydämen
ja surun särkevi entisen,
mi kasvoi elämän teillä!

(Vilkku Joukahainen)

Tervetuloa!

Koko konserttitarjonnan näet täältä.

Terveysturvallisuusohjeet voit katsoa täältä.