01.03. Onneksi olkoon: Alpo, Alvi, Alpi | Palaute
Koko Helsinki

Seurakuntien apu perheille, lapsille ja nuorille

06.05.2020, 14:37 /  päivitetty 25.01.2021, 15:06
Koronapandemia jatkuu ja seurakuntien toiminta jatkuu turvallisuus huomioiden. Helsingin seurakunnat tarjoavat tässä tilanteessa tukea ja hengähdyshetkiä perheille, lapsille ja nuorille.
Äiti ja lapsi kuva: Keksi

Tukea vanhemmille

Helsingin seurakuntien perheneuvonta auttaa ja tukee parisuhteen ja perheen kriiseissä myös poikkeusoloissa. Ristiriitatilanteiden selvittely tehtävään koulutetun ammattilaisen kanssa auttaa löytämään uudenlaisia selviytymiskeinoja jatkaa elämässä eteenpäin. Keskusteluaikojen ajanvaraus arkisin klo 9–12, p. 09 2340 2555.

Tutustu myös perheneuvojien blogeihin

Tukea lapsiperheille

Mitä perheet voivat tehdä yhdessä, niin kotona kuin kirkolla? Seuraa seurakuntasi nettisivuja tai Facebook-ryhmiä. Seurakuntien sometileiltä löytyy vinkkejä perheen yhteisiin hetkiin. Lue lisää

Seurakuntien työntekijöiden ylläpitämiin sometileihin voi liittyä yli seurakuntarajojen. Monilla helsinkiläisseurakunnilla on sometilejä koululaisille ja nuorille. Linkit sometileille ja YouTubeen löytyvät täältä

Älä jää yksin - soita tai chattaa

Seurakuntien kasvatuksen ammattilaisia löytyy eri sosiaalisen median kanavista. Muun muassa SaapasChatit ovat teemoiltaan avoimia ryhmächatteja, joissa nuoret voivat jutella kuulumisistaan ja huolistaan turvallisten aikuisten ja toistensa kanssa.

Sekasin-chatissa voit keskustella mieltäsi askarruttavista asioista nimettömänä ja luottamuksellisesti ammattilaisten sekä koulutettujen vapaaehtoisten kanssa. 12–29-vuotiaille tarkoitettu Sekasin-chat on auki ma-pe klo 9–24 ja la-su klo 15–24. sekasin247.fi

Helsingin seurakuntien diakoniatyöntekijät neuvovat kysyjää palvelujen pariin. Myös taloudellista apua on mahdollista saada. Kun jaksaminen huolettaa ja asiat painavat mieltä, ota yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse asuinalueesi seurakunnan diakoniaan .

Soita papille, kun maailmantilanne mietityttää ja kaipaat henkistä ja hengellistä tukea. Helsingin seurakuntien papit vastaavat puhelimeen päivittäin klo 9–21. Numerot löydät täältä .

Tukena opiskelijoille

Oppilaitospapit ovat oppilaitosten, niin opiskelijoiden kuin henkilökunnankin käytettävissä. Tavoitat heidät Instagramista: #kirkkojakampus, Jodelista löydät kanavalta @kirkkojakampus sekä Facebookissa ja puhelimitse .

Ruoka-apua jaossa eri puolilla Helsinkiä

Lisätietoa ruoka-avusta .

Muita kirkon puhelinpalveluja

Kirkon keskusteluapu, p. 0400 22 11 80, joka päivä klo 18–24. Palveleva chat osoitteessa kirkonkeskusteluapua.fi ma–pe klo 12–20 . Kirkon keskusteluapu on sinua varten, kun kaipaat henkistä tai hengellistä tukea. Päivystäjät ovat vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia ja kirkon työntekijöitä.

Tulevia tapahtumia lapsille ja perheille