04.07. Onneksi olkoon: Ulla, Ulpu | Palaute
Koko Helsinki

Ryhtyisitkö tueksi vakavasti sairaalle ja hänen läheiselleen?

12.02.2019, 11:32 /  päivitetty 15.03.2019, 09:18
”Saatettavan hyvä mieli kannustaa”

Saattohoidon vapaaehtoiset toimivat parantumattomasti sairaiden sekä heidän läheistensä tukena. Seuraava vapaaehtoisten koulutus alkaa huhtikuussa.

Saattohoidon vapaaehtoisten koulutus kotona tapahtuvaan vapaaehtoistehtävään alkoi viime vuonna. Keväällä koulutettujen vapaaehtoisten ryhmä ehti jo viime vuoden mittaan olla useiden kymmenien saattohoidossa olleiden ihmisten rinnalla. Loppuvuonna vapaaehtoisia koulutettiin lisää niin, että nyt heitä on noin 50. Heitä tukee seitsemän työnohjausryhmää. Entuudestaan vapaaehtoisia on koulutettu saattohoidossa tukemiseen hoitoyksiköissä.

Vapaaehtoiset käyvät tapaamassa potilasta säännöllisesti tämän kotona, kuuntelevat ja keskustelevat hänen kanssaan. Lisäksi he esimerkiksi lukevat ääneen, auttavat ulkoilussa tai vain istuvat potilaan luona hiljaa tämän tilanteen ja toiveiden mukaan. Näin he auttavat myös potilaan läheisiä tarjoamalla heille hengähdyshetken.

Seuraava vapaaehtoisten koulutus alkaa 4.4.2019 yhteistyössä ruotsinkielisten seurakuntien kanssa. Mukaan toivotaan etenkin ruotsinkielisiä ihmisiä, ja koulutus on osittain kaksikielinen. Läs mera: Bli stödperson för någon som vårdas hemma och för hens anhöriga

Tehtäviin saa seitsemän illan koulutuksen, joka pidetään Kalliossa. Koulutukset ovat seuraavina iltoina: 4.4., 11.4., 25.4., 2.5., 9.5., 16.5. ja 23.5. Toimimme yhteistyössä Helsingin kaupungin kotisairaalan ja kotihoidon kanssa.

Tuntuuko tällainen merkityksellinen vapaaehtoistehtävä omalta? Ilmoittaudu 17.3. mennessä osoitteessa Vapaaehtoistyo.fi-sivulla tai kristiina.hannula@evl.fi, p. 050 402 2723. Kristiinalta saa myös lisätietoja.

Kurssille hakevat haastatellaan etukäteen.