30.09. Onneksi olkoon: Sirja, Sorja, Siru | Palaute
Koko Helsinki

"Kuljetaan toistemme rinnalla" – kirkkoherran joulusaarna

Malmin seurakunta

19.12.2019, 17:11
Jumala näkee meistä jokaisen yhtä arvokkaana syntymästämme lähtien, kirjoittaa kirkkoherra Heikki Arikka joulusaarnassaan.
Kirkkoherra Heikki Arikka seisoo enkelimainoksen edessä.

Älä leimaa

Meitä ihmisiä on moneen. Kaikki meistä ovat erilaisia, yksilöitä. Meillä on erilaiset perhetaustat, erilainen lapsuus, erilaiset mielipiteet, erilainen menneisyys. Erilaisuudesta huolimatta olemme samanarvoisia ja ainutlaatuisia. Erilaisuus ja erilaiset elämänvalinnat ovat rikkautta.

Kovin herkästi ihminen leimataan, vaikka häntä ei edes tunneta. Leimaaminen ja tuomitseminen lisäävät vihaa ja katkeruutta. Niitä on maailmassa jo aivan tarpeeksi.

Jokainen joulu on muistutus Jumalan rakkaudesta ja turvasta. Jumala näkee sieluumme ja rakastaa meistä jokaista. Hän näkee meidät yhtä arvokkaana syntymästämme lähtien.

Jouluyönä ennen Jeesuksen syntymää Jumala pyysi Joosefia jäämään Marian rinnalle, kun tämä oli viimeisillään raskaana. Ja Joosef jäi.

Kuljetaan tänäkin jouluna toistemme rinnalla. Ollaan enkeleitä toisillemme, kuunnellaan, tuetaan ja lohdutetaan. Ei jätetä ketään yksin.

Katso toista ihmistä silmiin, näet kaltaisesi, lähimmäisen. Avaa sydämesi, älä torju, älä pelkää. Sinä olet tärkeä. Jokainen ihminen on tärkeä.

Siunattua joulua!

Heikki Arikka

kirkkoherra