29.06. Onneksi olkoon: Pekka, Petri, Petra, Petteri, Pietari, Pekko | Palaute
Koko Helsinki

Pyhäkoulun monet mahdollisuudet Pitäjänmäen seurakunnassa

Pitäjänmäen seurakunta

19.01.2022, 09:45 /  päivitetty 11.03.2022, 21:04
Toteutamme Pitäjänmäen seurakunnassa monipuolista, mukana olevien perheiden näköistä pyhäkoulutoimintaa livenä noin kerran kuussa sunnuntaiaamupäivisin. Kirjepyhis-postit saapuvat kevätkaudella 2022 ystävänpäivän, laskiaisen, pääsiäisen ja helluntain lähellä. Pyhäkouluun ovat jatkuvasti uudet perheet ja uudet vapaaehtoiset tervetulleita! Tervetuloa mukaan nauttimaan kivasti pyhistä hetkistä niin kotona kuin kirkolla taaperoiden, leikki-ikäisten ja alakoululaisten kanssa!
Päkä-lammas istuu nojatuolilla nauraen

Kirjepyhäkoulu on iloisia postituksia kotiosoitteeseen lapsen nimellä pitkin vuotta. Kirjepyhis sisältää tyypillisesti esim. kirjeen lapselle, kirjeen vanhemmalle, värityskuvia/puuhatehtäviä, kertomuksen, lauluvinkin nuotteineen ja/tai askarteluidean. Kirjepyhäkouluun ilmoittaudutaan mukaan seurakuntien sähköisen asiointipalvelun kautta TÄSTÄ tai tarvittaessa sähköpostitse sanna.yli-koski-mustonen@evl.fi. Voit halutessasi tilata sähköpostitse yhden kerran näytekappaleen kirjepyhiksestä ja päättää sen jälkeen jatkatteko kirjepyhiksen parissa. Tilauksen voi päättää milloin vain.

Live-pyhäkoulujen osalta aloitimme syyskuussa 2021 kokeilun, jossa samanaikaisesti on ollut tarjolla Syli soi -musiikkipyhäkoulu 0-3 -vuotiaiden perheille ja Aarre löytyy -toimintapyhäkoulu 4-12 -vuotiaille noin kerran kuussa sunnuntaimessun aikana klo 10-11. Pyhäkoulua ohjaa keväällä pitkäaikainen vapaaehtoinen pyhisope Mari-Helmi ja mukana voi olla lastenohjaajaopiskelija Mia ja/tai sosionomiopiskelija Johanna. Tällä hetkellä pyhäkoulu toimii yhdistettynä ryhmänä, mutta etsimme Syli soi -musiikkipyhäkouluun ohjaajaa/ohjaajia.

Alle nelivuotiaat tarvitsevat pyhäkouluun oman aikuisen mukaan, 4-12 -vuotiaan lähiaikuinen voi osallistua messuun tai tehdä muuta itselle voimia antavaa pyhäkoulun ajan. Pyhäkouluperheet ovat myös tervetulleita lopuksi kirkkokahveille silloin kun niitä järjestetään. Pyhikset vuorottelevat perheiden viikonlopputapahtumien kuten perhemessujen kanssa. Meillä on kokemusta myös pihapyhäkouluista - nettisivujemme tapahtumalistasta näet tiedon siitä, jos pyhäkoulu toimii pihalla kerhotilan sijaan.

Livepyhiksissä mukana mm. käsinukkeja, laululeikkejä, soittimien soittamista, alttaripöydän koristelua yhdessä, rukouksiin ja raamatunkertomuksiin tutustumista toiminnallisesti ja leikkiä/askartelua. Usein olemme myös kipaisseet pyhäkoulusta ehtoollispöydässä käymään.

Kevään 2022 pyhäkoulupäivät:

su 6.2. kynttilänpäivän pihapyhis 10.00-10.45, askartelukuorien jako 10.45-11.30 (Sanna)

su 27.2. laskiaissunnuntain pyhäkoulu sisällä

su 6.3. pyhäkoulu sisällä

su 24.4. pyhäkoulu sisällä iloisissa pääsiäisajan tunnelmissa


Kevään 2022 perhetapahtumia (vuorottelevat pyhäkoulujen kanssa):

su 10.4. Palmusunnuntain perhemessu, lounas Yhteisvastuukeräyksen hyväksi ja pamusunnuntain seikkailulliset kirkkorastit (klo 10-13) Menu makaronilaatikko (kasvis ja liha versiot) salaatin ja pullan kera, aikuiset 8 euroa ja lapset 2 euroa.

ma 18.4. Pääsiäismaanantain messu ja kasvienistutuspaja (klo 10-12)

su 15.5. Sylikirkko klo 14

su 5.6. Kummipäivätapahtuma Mustasaaressa


Etsimme vapaaehtoisia pyhäkoulunohjaajia tekemään totta pyhäkoulu-unelmista! Millainen olisi sinun unelmapyhäkoulusi? Musiikki-, käsityö- tai metsäretkipyhis, tai jotain muuta? Tässä kiinnostavassa tehtävässä voi toimia yhdessä omien lasten / lastenlasten / kummilasten kanssakin. Pyhäkouluohjaajat haastatellaan ja perehdytetään tehtäviinsä ja heillä on taustatukenaan seurakunnan varhaiskasvatustiimi. Työntekijäresurssimme eivät riitä pyhäkoulutoiminnan käynnissä pitämiseen vaan vapaaehtoiset ohjaajat ovat pyhisten jatkumisen välttämätön edellytys. Myös kirjepyhäkoulua pääsee mukaan tekemään vapaaehtoisena tai opintojen osana!


Lisätietoa pyhäkoulutoiminnasta ja tapahtumista saat varhaiskasvatuksen ohjaaja Sanna Yli-Koski-Mustoselta (@evl.fi) p. 040 519 0402.

Tunnetko jo Lastenkirkko-median? Lisää mahdollisuuksia kivasti pyhiin hetkiin tarjoaa lastenkirkko.fi -sivusto, jossa on tehtäviä, pelejä ja erilaisia materiaaleja.