06.08. Onneksi olkoon: Toimi, Keimo | Palaute
Koko Helsinki

Kirkko ja kaupunki -lehti luettavissa netistä ja muut postin lakon vaikutukset seurakuntien palveluihin

14.11.2019, 12:52 /  päivitetty 22.11.2019, 10:16
Miten voit lukea Kirkko ja kaupunki -lehden, kun posti ei kulje? Netissä Kirkko ja kaupunki lehteä voi lukea postilakon aikana viivästyksettä.
Kuvassa kirjekuoria, joissa vasemmassa yläkulmassa Kirkko Helsingissä osoite

Torstaina 21.11. ilmestyvä Kirkko ja kaupunki -lehti jaetaan kotitalouksiin postilakon päätyttyä mahdollisimman nopeasti. Painetun Kirkko ja kaupungin voi hakea normaaliin tapaan lähimmästä kirkosta tai seurakunnan toimipisteestä. Alla on painetun lehden sähköiset näköisversiot. Lue lehden juttuja täältä: www.kirkkojakaupunki.fi tai lue näköislehteä: https://www.kirkkojakaupunki.fi/nakoislehdet

Netissä lehti saatavilla sekä verkkomediassa että näköislehtenä. Paras tapa seurata Kirkko ja kaupunkia lakon aikana on jatkuvasti päivittyvä verkkomedia.

Verkkosivuilta löytyy myös painettu lehti näköisversiona. Siinä on myös jokaisen seurakunnan seurakunnalliset tapahtumailmoitukset.

Vuoden 2019 muiden Kirkko ja kaupunki numeroiden ilmestymisajat ovat 5.12. ja 19.12.

Miten virkatodistuksen saa ja miten laskutus toimii?

Helsingin seurakunnista virkatodistuksia voidaan toimittaa asiakkaille turvasähköpostilla. Virkatodistuksien ensisijaisina toimitustapoina ovat lakon aikana turvasähköposti ja nouto. Tavallisena suojaamattomana sähköpostina virkatodistuksia ei lähetetä tietoturvasyistä edes asiakkaan pyynnöstä.

Postin lakon aikana Helsingin seurakuntien laskuja käsittelevän Kirkon palvelukeskuksen (Kipan) kanssa on sovittu, että laskutettavien virkatodistuslaskujen maksuaikaa pidennetään 45 päivään.

Seurakuntien laskutuksesta suurin osa on osallistumismaksuja seurakunnalliseen toimintaan (kuten kerhot, leirit, retket) ja ne laskutetaan pääosin samassa seurakuntien sähköisessä asiointipalvelussa, missä myös ilmoittaudutaan toimintaan. Seurakunnilla on menossa siirtyminen paperilaskutuksesta verkkomaksujen vastaanottoon. Lakko ei vaikuta maksamiseen verkossa.

Muusta laskutuksesta (kuten tilavaraukset yrityksille ja yhteisöille) on ohjeistettu pidentämään maksuaikaa tai lähettämään lasku sähköpostiosoitteeseen.

Helsingin seurakunnat ovat myös ohjeistaneet tarjoamaan tavaroiden ja palvelujen toimittajille verkkolaskuosoitetta.