14.12. Onneksi olkoon: Jouko | Palaute
Koko Helsinki

Pitäjänmäen kirkkomuskari keväällä 2025

Pitäjänmäen seurakunta

07.11.2024, 10:40 /  päivitetty 08.11.2024, 12:24
Pitäjänmäen kirkkomuskarissa maanantaipäivisin on tarjolla kaksi isojen ryhmää ja kaksi vauvaryhmää. Isojen ryhmässä voi käydä 5-vuotiaaksi saakka. Kevätkausi on 13.1.-19.5.2025. Ilmoittautumisaika muskarissa jatkaville alkaa maanantaina 25.11. ja uusille ilmoittautujille maanantaina 2.12. Syyskaudelta jatkavat ovat etusijalla, ja vapaat paikat jaetaan uusien ilmoittautujien kesken ilmoittautumisjärjestyksessä.
kirkkomuskari Pitsku

MISSÄ JA MILLOIN?

Pitäjänmäen kirkossa (kirkkosalissa), os. Turkismiehenkuja 4, 00370 Helsinki

Maanantaisin 26.8.-2.12.2024. Muskaria ei ole: 17.2., 14.4., 21.4. (hiihtoloma, pääsiäistä edeltävä hiljainen viikko, 2.pääsiäispäivä). Yhteensä 16 muskarikertaa.

Klo 10.00-10.30 Isot (1-5 v.)

Klo 10.35-11.05 Taaperot (1-2 v.)

Klo 11.15-11.45 Vauvat 1. (1-12 kk)

Klo 12.15-12.45 Vauvat 2. (1-12 kk)

Huom: Taaperoryhmiin voi ilmoittautua tarvittaessa myös vauvan kanssa, ja 1-vuotiaan kanssa voi tarvittaessa ilmoittautua klo 11.15 ryhmään. Ensimmäinen ja viimeinen ryhmä ovat syyskaudella olleet täynnä, joten kellonajalta keskimmäisiin ryhmiin on paremmat mahdollisuudet päästä uutena ilmoittautujana mukaan.

Muskarin kesto on 30 minuuttia.

Ryhmäkoko on 6-12 perhettä.

Muskarin jälkeen voitte jäädä syömään eväitä, leikkimään ja kohtaamaan muita perheitä Pitäjänmäen kirkon kerhotiloihin eli perhekellarin avoimiin aamuihin. Seurakunta tarjoaa kahvia ja teetä. Mikro, vaipanvaihtopiste ja syöttötuolit ym. löytyy.


MITÄ MAKSAA?

Osallistumismaksu koko kevätkaudella 2025 on 65 euroa. Pikku-/kaksossisaruksesta laskutetaan alennettu sisarusmaksu 30 euroa.

Laskut lähetetään muskarikauden loppupuolella. Ilmoittautuminen on sitova eikä keskeyttäville palauteta osallistumismaksua.

Kirkkomuskarista on mahdollista pyytää maksualennusta tai maksuvapautusta taloudellisin perustein (tai esim. pois muuttamisen vuoksi), ottaen yhteyttä varhaiskasvatuksen ohjaajaan.


MITEN PÄÄSEE MUKAAN?

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄSTÄ (linkki toimii 25.11. alkaen MUSKARISSA JATKAVAT ja 2.12. alkaen UUDET ILMOITTAUTUJAT)

Viime kaudelta jatkavien jälkeen vapaat paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautumisaika on sunnuntaihin 15.12. saakka. Jos vapaita paikkoja jää, avaamme erillisen jälki-ilmoittautumisen.

Jos et ole käyttänyt aiemmin Helsingin seurakuntien sähköistä asiointia, tarvitset ensimmäisellä kerralla pankkitunnukset tunnistautumiseen, jatkossa tarvitset vain salasanan.

Olemme yhteydessä sähköpostilla kaikkiin ilmoittautuneisiin ryhmäjaosta ja muista käytännön asioista 16.12. alkavalla viikolla.

Lisätietoja antaa: Sanna Yli-Koski-Mustonen, sanna.yli-koski-mustonen@evl.fi ja p. 040 519 0402, myös whatsapp-viestit.

Kirkkomuskari on avointa toimintaa kaikille riippumatta esimerkiksi asuinpaikasta tai seurakunnan jäsenyydestä. Tervetuloa!


MITÄ KAIKKEA ON KIRKKOMUSKARI?

Pitskun kirkkomuskarissa lauletaan, lorutellaan, soitetaan eri soittimia sekä toimitaan luovasti musiikin äärellä. Kirkkomuskari on ilon hetki. Muskari rikastuttaa perheen lauluvarastoa, vanhemman ja lapsen välistä vuorovaikutusta ja lapsen arjen kokemusmaailmaa. Muskarin voi aloittaa yhden kuukauden iästä alkaen yhdessä vanhemman kanssa.

Muskari on tavoitteellista, lapsen kokonaisvaltaista kehitystä tukevaa varhaisiän musiikkikasvatusta. Se vahvistaa muun muassa lapsen motorista kehitystä, itseilmaisua, sosiaalisia taitoja, rytmitajua ja tarkkaavaisuutta. Muskariryhmiä ohjaa monivuotisella kokemuksella Heidi Saarikoski.

Heidin esittely: "Olen toiminut muskariopettajana reilun viiden vuoden ajan vauva- ja taaperoperheiden parissa, ja valmistunut varhaisiän musiikkipedagogiksi (AMK). Olen valmistunut aiemmin myös muusikoksi Lahden Ammattikorkeakoulun musiikkiteatterilinjalta (AMK). Muskarissa minulle on tärkeää se, että voin tarjota perheille yhteisiä läsnäolon ja ilon hetkiä arjen keskelle. Teen tätä työtä koko sydämelläni, ja haluan kohdata jokaisen muskarilaisen ainutlaatuisena yksilönä. Ohjaan Pitäjänmäen seurakunnassa myös musiikkipyhäkoulua kerran kuussa ja minulla on kokemusta myös seurakunnan perhekerhojen ja ekavauvaryhmän ohjaamisesta. "