26.09. Onneksi olkoon: Kuisma | Palaute
Koko Helsinki

Toivon Bistro siirtyy syyskuussa keskiviikkoihin klo 13

Munkkiniemen seurakunta

04.06.2019, 10:40 /  päivitetty 31.10.2019, 12:46
Syyskuun alusta ToivonBistro palaa taas entiseen aikatauluunsa, keskiviikkoon klo 13. Keittiössä kokkaa ammattikokki Tomi Saari, joka on ollut tämän vuoden ajan Haagan, Kannelmäen, Munkkiniemen ja Pitäjänmäen seurakuntien yhteinen projektikokki ja toiminut joka seurakunnassa vuoropäivin sen oman vapaaehtoistiimin vetäjänä. Toiminta on osa seurakunnan diakoniatyötä ja maksu on vapaaehtoinen, mutta ruokailut on tarkoitettu kenelle tahansa. Ruokailuissa käytetään hyväksi myös hävikkiruokaa alueen kaupoista. Hävikkiruualla tarkoitetaan seurakunnan kampanjassa ruokaa, joka on edelleen myyntikelpoista mutta jonka viimeinen myyntipäivä lähenee.
Tomi Saari Munkkivuoren seurakuntatalon keittiössä

Toiminta on osa Helsingin seurakuntayhtymän kaksivuotista ruokaan liittyvää kehittämishanketta, joka verkostoi yhteen ruoka-avun toimijoita. Hävikkiruuan laajeneva käyttö tuo ruokailuihin ekologisen ulottuvuuden. Suomessa arvioidaan syntyvän ruokahävikkiä eli pois heitettyä ruokaa 400 miljoonaa kiloa vuodessa, eniten kotitalouksissa. Ruokailut ovat jo tähän asti osoittaneet, että hävikissä ei ole mitään vikaa, eikä kenelläkään ole mitään syytä heittää erinomaisia ruoka-aineksia roskikseen.

Munkkivuoren seurakuntatalon ToivonBistrossa keskiviikkoisin syödään jatkossakin ekologista, kasvis- ja kalapitoista gourmet-ruokaa. Paikalla oli keväällä usein 70, joskus jopa yli 100 ihmistä lapsiperheistä ikääntyviin.

Valokuva: Tomi Saari työpaikallaan Munkkivuoren seurakuntatalon keittiössä.