01.10. Onneksi olkoon: Rauno, Rainer, Raine, Raino | Palaute
Koko Helsinki

Pajulahti - monien mahdollisuuksien riparipaikka!

Vuosaaren seurakunta

26.05.2020, 12:58 /  päivitetty 26.05.2020, 13:56
Tervetuloa tutustumaan uuteen riparipaikkaan, Pajulahteen!
Pajulahden ulkoliikuntakentällä nuoria. Lisäksi teksti: ripari pajulahti 2020

Vuosaaren seurakunta pitää syyslomalla 11.–18.10.2020 kaksi rippikoululeiriä Pajulahden liikuntakeskuksessa. Koska paikka on meille kaikille uusi, kävimme tutustumassa leirin ohjaajien kanssa Pajulahteen ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Tervetuloa tutustumaan tämän jutun myötä kanssamme Pajulahteen!

Pajulahti

Liikuntakeskus Pajulahti on aktiivinen keidas Iso-Kukkasen rannalla Nastolassa, Lahden kupeessa, vain reilun tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta (Lahti 20 km, Helsinki 120 km). Riparin ohjelman lomassa on luvassa saunomista uudistetussa saunassa, uimista järvessä, iltanuotio, hauskaa yhdessäoloa, liikkumista ja leikkiä – ja vaikkapa ihan uusi kokemus jonkun ennen kokemattoman liikuntalajin parissa!

Pajulahden esittely jatkuu kuvien alla.

Majoitus

Riparilla majoitumme opistotason 2–4 hengen huoneissa. Huoneissa on omat kylpyhuoneet, säilytystilaa vaatteille ja mukavat vuoteet. Huonetovereiden valintaan voi vaikuttaa itse.

Pajulahden esittely jatkuu kuvien alla.

Ruokailut

Ruokailemme Pajulahden noutopöydässä. Tarjolla on aina monipuolinen aamiainen, lounas, päivällinen ja iltapala.

Pajulahden esittely jatkuu kuvien alla.

Rantasauna ja opiskelutilat

Pajulahden rannassa on täysin uusittu saunarakennus ja mahdollisuus uimiseen.

Pajulahdessa on lukuisia erilaisia ja erikokoisia tiloja opiskeluun. Teemme yhdestä tilasta riparimme "kotipesän", mutta käytämme myös muita tiloja tarpeen mukaan.

Pajulahden esittely jatkuu kuvien alla.

Liikuntahallit ja lajit Pajulahdessa

Pajulahdesta löytyy runsaasti erilaisia mahdollisuuksia liikkumiseen.

Rippikoulumme yhteydessä tulemme kokeilemaan jotakin liikuntalajia tai mahdollisesti jotain useimmille ihan uutta juttua. Pääpaino riparilla on kuitenkin riparissa, liikuntalajien testaus on pieni lisämauste riparin keskellä. Kuitenkin esim. vapaa-ajalla mm. jalkapallokentät ovat vapaasti käytettävissä niiden ollessa vapaina muilta ryhmiltä.

Erilaisia mahdollisuuksia Pajulahdessa ovat mm. dodge ball, frisbeegolf, jääpelit, kin-ball, minigolf, pallo- ja mailapelit, pihapelit, sisäcurling, vesipelit, jousiammunta, kuntokamppailut, live Cluedo, mega twister, miekkailu, pajubattle, seinäkiipeily, valokiila -pimeä seikkailu, vesisankarit, geokätköily, kickbike, laavuretket, melonta, suunnistus, pajucase –pulmanratkaisu tai joukkuekisailu ja seikkailupuisto.

Nikula-halli tarjoaa mahdollisuuksia seinäkiipeilyyn ja jousiammuntaan, sekä erilaisille kamppailulajeille.

Uimahallin neliratainen allas on 25-metrinen. Lisäksi hallissa on virkistysallas ja lasten kahluuallas.

Jalkapallokentät. Nurmikenttä on 120 x 120 metriä, ja sen voi jakaa esimerkiksi kahteen täysmittaiseen 57 x 100 m -kokoiseen kenttään tai neljään juniorikenttään. Jari Litmanen -kenttä on 105 x 68 -metrinen, lämmitettävä ja valaistu keinonurmi.

Muut sisäliikuntamahdollisuudet. Sisäpalloilua varten on kaksi salia: Palloilusali ja Liikuntahalli. Niihin voi järjestää kentät esimerkiksi koripallolle, lentopallolle, sulkapallolle, pöytätennikselle, salibandylle, käsipallolle, tennikselle ja nyrkkeilylle. Pajulahdessa on myös tanssistudio, kuntosali ja voimistelusali.

Lisäksi Pajulahdesta löytyvät jäähalli, yleisurheilulajeihin keskittynyt Pajulahti-halli, tenniskenttiä, seikkailupuisto, luontopolkuja, minigolfkenttä, rantalentis, frisbeegolf ja kajakkeja melontaan.