23.11. Onneksi olkoon: Ismo | Palaute
Koko Helsinki

Pääsiäispäivän jumalanpalvelus Malmin kirkosta su 12.4. klo 10 – katso lähetys täältä

Malmin seurakunta

11.04.2020, 17:56
Pääsiäispäivä, sunnuntai, on Jeesuksen ylösnousemuksen juhla. Jumala on herättänyt Jeesuksen kuolleista, elämä on voittanut kuoleman.
Pääsiäiskirkko Malmin seurakunnassa

Alttari puetaan valkoisiin. Pääsiäisenä muistetaan myös kastetta, jonka kautta jokainen kristitty ikään kuin haudataan ja nousee kuolleista.

Pääsiäispäivän valoisasta sanajumalanpalveluksesta vastaavat pastorit Anni Paukkala-Toivonen ja Sari Hakuri, musiikista kanttori Timo Olli sekä trumpetisti Mikko Pettinen.

Kolehtia ei kerätä, mutta halutessasi voi lahjoittaa Kirkon ulkomaanavun kautta Naisten pankkiin, joka pyrkii parantamaan naisten olosuhteita maailmalla.

Kristus on ylösnoussut!

Joh. 20:1-10:

Sapatin mentyä, viikon ensimmäisenä päivänä Magdalan Maria tuli jo aamuhämärissä haudalle ja näki, että haudan suulta oli kivi siirretty pois. Hän lähti juoksujalkaa kertomaan siitä Simon Pietarille ja sille opetuslapselle, joka oli Jeesukselle rakkain, ja sanoi heidät tavattuaan: »Ovat vieneet Herran pois haudasta, emmekä me tiedä, minne hänet on pantu.»

Pietari ja se toinen opetuslapsi lähtivät heti juoksemaan haudalle. Miehet menivät yhtä matkaa, mutta se toinen opetuslapsi juoksi Pietaria nopeammin ja ehti haudalle ensimmäisenä.

Hän kurkisti sisään ja näki käärinliinojen olevan siellä, mutta hän ei mennyt sisälle. Simon Pietari tuli hänen perässään, meni hautaan ja katseli siellä olevia käärinliinoja. Hän huomasi, että Jeesuksen kasvoja peittänyt hikiliina ei ollut käärinliinojen vieressä vaan erillään, omana käärönään.

Nyt tuli sisään myös se toinen opetuslapsi, joka oli ensimmäisenä saapunut haudalle, ja hän näki ja uskoi. Vielä he näet eivät olleet ymmärtäneet, että kirjoitusten mukaan Jeesus oli nouseva kuolleista. Opetuslapset lähtivät haudalta majapaikkaansa.