19.09. Onneksi olkoon: Reija | Palaute
Koko Helsinki

Pääkaupunkiseudun seurakuntien jäsenet saavat jälleen joulukalenterin lahjaksi joulunodotukseen

21.11.2019, 07:50 /  päivitetty 21.11.2019, 09:50
Postin lakko viivästyttää toimitusta Helsingissä. Espoon ja Vantaan kalenterit jaetaan käsin.
Pääkaupunkiseudun seurakuntien joulukalenteri 2019

Helsingin, Vantaan, Espoon ja Kauniaisten seurakunnat jakavat joulukalenterin yhteistyössä jo neljättä kertaa. Joulukalenterin luukuista paljastuu kuvia ja tekstejä, jotka sanomallaan kuljettavat etsimään joulun tähteä.

Pääkaupunkiseudun seurakuntien joulukalenteri 2019

Kuvituksen kalenteriin teki kuvittaja Maria Sann, joka piirsi keskeiseen osaan kolme tietäjää, joulutähden ja kirkkolaivan.

– Kuvitukseen toivottiin tiettyjä kristillisiä elementtejä, mutta myös arkisuutta, asioita lähellä ihmisen elämää. Monellehan kristilliset joulun symbolit tulevat kotiin koristeiden muodossa, ja niin ne tulevat joulukalenterissakin, kertoo kuvittaja.

Joulukalenteri on suunniteltu ilahduttamaan yhtä lailla lapsia kuin aikuisiakin. Lisäksi joulukalenteriin avautuu uusi ulottuvuus sosiaalisessa mediassa.

– Paperikalenteri kuvineen ja teksteineen on vain yksi taso, ja sosiaalisen median joulukalenterilla on vahva merkitys kokonaisuudessa. Somessa paperikalenterista aukeavat pienet kuvat saavat merkityksen taas uudessa yhteydessä, ja myös tekstin merkitys korostuu, kuvittaja Sann jatkaa.

Suomenkieliset tekstit on laatinut runoilija Elina Salminen. Ruotsinkieliset tekstit on laatinut toimittaja, kirjailija Sofia Torvalds ja englanninkieliset pastori Hans Krause.

Nouda oma joulukalenterisi - Kalenterit jaetaan tänä vuonna osittain käsin Postin lakon vuoksi

Helsingissä kalenterit jaetaan osoitteellisena postituksena painoteknisistä syistä johtuen. Kalenteri jaetaan koteihin, joissa on vähintään yksi evankelis-luterilaisen seurakunnan jäsen. Lakko saattaa viivästyttää jakelua, ja kalentereita jaetaan aiempaa enemmän Helsingissä myös käsin tapahtumissa ja toimipisteissä. Kaikki Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kalenterit jaetaan käsin tapahtumissa ja tempauksissa.

Kalenterin voi itse noutaa 21.11. alkaen (niin kauan kuin kalentereita riittää):

  • kirkoilta ja seurakuntien toimipisteistä
  • 1. adventtisunnuntain Hoosianna-kirkosta

Lisäksi seurakunnat jakavat kalentereita erilaisin tempauksin esimerkiksi kauppakeskuksissa. Tarkista jakelupisteet seurakuntien verkkosivuilta.

Pääkaupunkiseudun ruotsinkieliset kalenterit jaetaan Kyrkpressenin adventtilehden välissä. Käsijakelussa on myös englanninkielisiä kalentereita.

Lisätietoja

Meri-Anna Hintsala, viestintäpäällikkö, Vantaan seurakunnat, p. 044 422 0339