09.04. Onneksi olkoon: Elias, Eelis, Eeli, Eljas | Palaute | På svenska | In English

Koko Helsinki

  • Valkoinen valikkosymboli, kolme vaakaviivaa päällekkäin

Osallistu Tuomiokirkon sunnuntain jumalanpalvelukseen netin välityksellä

Tuomiokirkkoseurakunta

20.03.2020, 18:17 /  päivitetty 07.04.2020, 14:04
Jumalanpalvelukseen on mahdollista osallistua myös netin välityksellä tai katsoa tallenne jälkikäteen sinulle sopivana aikana. Uutista päivitetään viikoittain.

Helsingin tuomiokirkon jumalanpalveluksiin on mahdollista osallistua sunnuntaisin klo 10 netin välityksellä Tuomiokirkkoseurakunnan Youtube-kanavalla. Jumalanpalveluksen tallenteen voit katsoa myös jälkikäteen sinulle parhaiten sopivana ajankohtana.

Jumalanpalvelukseen pääset osallistumaan alla olevan linkin kautta :

1. pääsiäispäivän jumalanpalvelus su 12.4.

Pääsiäisaamu: Kohmeesta uuteen kevääseen

Suomen pääsiäissää on usein kuin Jeesuksen haudalle ensimmäisinä saapuneiden naisten mielenmaisema: ollaan vielä vähän kohmeessa. Naiset, ensimmäiset apostolit, löysivät tyhjän haudan. He lähtivät epävarmoina kertomaan ilosanomaa. Oli tapahtumassa jotain niin hyvää, että sitä oli vaikea uskoa todeksi. Silti ylösnousemus oli totta.

Suomessa ylösnousemusta todistetaan usein räntäsateessa. Tänä keväänä elämme pääsiäistä huolen varjon alla. Silti pääsiäinen on totta. Uusi kevät on syntymässä. Valo valtaa maan. Toivo murtaa kovan kamaran. Ylösnousseen lämmin valo loistaa kaikille, koko maailmalle.

Saarna Mari Kanerva, liturgia Hannu Varkki, avustava pappi Yrjö Ikonen, urut Harri Viitanen, kanttori Risto Pulkamo. Huilua soittaa Jenny Metsälä.

Jumalanpalveluksessa laulettavat virret:

967
94
91: 1, 3, 4
85: 1, 2, 5

Virsien sanat löytyvät myös nettivirsikirjasta: virsikirja.fi

Tuomiokirkkoseurakunnan Facebook-sivulla päivystää jumalanpalvelusten aikana seurakunnan työntekijä. Voit halutessasi keskustella tai kommentoida jumalanpalvelusta, tai pyytää vaikkapa esirukousta jonkin mielessäsi olevan asian puolesta.

Halutessasi voit kolehdin sijaan lahjoittaa tänä sunnuntaina Kirkon Ulkomaanavun koronan leviämistä ehkäisevälle työlle.

Koronavirus uhkaa pakolaisleirien perheitä. Kirkon Ulkomaanapu on aloittanut työn koronaviruksen leviämisen estämiseksi toimintamaissaan. Lahjoitustavat sekä rahankeräysluvat löytyvät Kirkon Ulkomaanavun sivuilta.

Jumalanpalvelukset ja osallistuminen poikkeustilanteessa

Jos kaipaat henkilökohtaista keskustelua tai haluat rukoilla yhdessä jonkun kanssa, voit soittaa Tuomiokirkkoseurakunnan puhelinnumeroon 09 2340 6102, jossa vastataan joka päivä klo 9-21.

Voit seurata osallistua keskusteluun tai vaikkapa kommentoida jumalanpalvelusta myös somekanavissamme, jotka löytyvät tästä uutisesta.

Piispojen sopimuksen mukaisesti jumalanpalvelukset toimitetaan ilman ehtoollista ja siten, että paikalla ovat vain jumalanpalveluksen toimittajat. Kyseessä on varotoimenpide koronaviruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Helsingin tuomiokirkko on avoinna hiljaista rukousta varten ma-la klo 9-18 ja su klo 12-18.

Katso täältä aikaisempien sunnuntaiden jumalanpalvelukset: