04.07. Onneksi olkoon: Ulla, Ulpu | Palaute
Koko Helsinki

Odotuksen sävyt -vertaisryhmä lasta odottaville elo-syyskuussa 2022 Pitäjänmäen kirkolla

23.05.2022, 16:57 /  päivitetty 07.06.2022, 16:11
Tule mukaan lasta odottavien vertaisryhmään Pitäjänmäelle 15.8.-19.9.2022! Ilmoittautumisaika ryhmään alkaa 1.6. ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ryhmän järjestävät yhteistyössä Haagan ja Pitäjänmäen seurakunnat.
raskaana olevan äidin vatsa, äidin käsi, teksti Odotuksen sävyt ryhmä ensimmäistä lastaan odottaville äideille

MITÄ?

Odotuksen sävyt -vertaisryhmässä etsitään vahvistavia sanoja ja mielikuvia uuden elämänvaiheen edessä luottamuksellisessa ilmapiirissä, jokaisen omista lähtökohdista.

Tavoitteena on tarjota lasta odottaville tuleville äideille vertaistukea ja mahdollisuuksia käsitellä kaikkia odotukseen ja lapsen syntymään liittyviä tunteita ja ajatuksia rennossa ja kannustavassa ilmapiirissä. Keskustelemme ja teemme pieniä toiminnallisia harjoituksia (esimerkiksi rentoutus- ja mielikuvaharjoitus, venyttely/kehonhuolto, valokuvaus, luova kirjoitus). Ryhmään voi osallistua missä vaiheessa odotusta vain.


MISSÄ JA MILLOIN?

Kokoontumiset viitenä maanantai-iltana ja yhtenä keskiviikkoiltana: ma 15.8., ke 24.8., ma 29.8., ma 5.9., ma 12.9. ja ma 19.9. kello 17.00-19.00. Kokoontumispaikkana Pitäjänmäen kirkon kerhotilat (perhekellari) osoitteessa Turkismiehenkuja 4. Ryhmä on maksuton.


KÄYTÄNNÖN INFOA

Mukaan mahtuu 8 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Ryhmässä tarjotaan pientä välipalaa ja käytettävissä on mikro mahdollisia omia eväitä varten. Ryhmäläisten toivotaan sitoutuvan osallistumaan ryhmän kaikille kerroille. Pidämme ryhmäkerroilla taukoja. Ryhmäkerroilla annetaan vapaaehtoisia kotitehtäviä, joita voi työstää halutessaan myös lapsen toisen vanhemman / isän / tukihenkilön kanssa.


OHJAAJAT

Ohjaajina toimivat Haagan ja Pitäjänmäen seurakunnan kasvatustiimien työntekijät, jotka ovat ohjanneet ryhmiä lasta odottaville sekä vauvan juuri saaneille viime vuosien aikana. Johanna Mantere on koulutukseltaan teologi (TT) ja taidepedagogi (TM) ja työskentelee perhetyöntekijänä Haagan seurakunnassa. Sanna on koulutukseltaan sosionomi - kirkon nuorisotyönohjaaja ja kasvatustieteiden maisteri (KM) ja työskentelee varhaiskasvatuksen ohjaajana Pitäjänmäen seurakunnassa.


MITEN MUKAAN?

Ilmoittaudu mukaan mahdollisimman pian ja viimeistään torstaina 11.8.

ILMOITTAUDU RYHMÄÄN TÄSTÄ

Mahdollisia vapaita paikkoja voi tiedustella ryhmän alkamispäivään 15.8. asti sähköpostitse.

Lisätietoja antavat Pitäjänmäen seurakunnasta varhaiskasvatuksen ohjaaja Sanna Yli-Koski-Mustonen, sanna.yli-koski-mustonen@evl.fi, p. 040 519 0402 sekä varalla Haagan seurakunnasta ennen ryhmän alkua kasvatuksen lähiesihenkilö Anni Becker anni.becker@evl.fi, p. 050 380 2345.


PALAUTE AIEMMIN OSALLISTUNEILTA

Palaute-esimerkkejä parilta viime toimintavuodelta:

"Ihana yhteishenki syntyi. Sisältö (aiheet ja toteutustavat) olivat monipuoliset, sain ryhmästä paljon. Kertoja olisi saanut olla enemmänkin, ihanaa että yhteys säilyy!",

"Kaikki toimi hyvin, niin keskustelu kuin pienten tehtävien tekeminenkin. Ryhmä oli minulle todella tärkeä ensimmäistä lasta odottavana!"