29.09. Onneksi olkoon: Mikko, Mika, Mikael, Miika, Miikka, Miska, Miko, Mikaela | Palaute
Koko Helsinki

Muutitko Helsinkiin? Tule mukaan!

30.09.2020, 16:17
Helsinkiin muuttanut Ilona Rantala uskoo, että Löydä yhteisö! -viikko auttaa häntä löytämään kirkon piiristä kotoisan porukan.
Nainen jolla pinkki huppari seisoo vanhan kerrostalon edessä

– Olin tosi iloinen, kun huomasin että kaikki yhden viikon nuorille aikuisille sopivat tapahtumat on koottu yhteen, sanoo Ilona Rantala, 20.

Hän puhuu Helsingin keskustan alueen seurakuntien järjestämästä, lokakuun alkuun sijoittuvasta Löydä yhteisö! -viikosta, jonka hän bongasi Facebookista. Se kerää yhteen kaikki sellaiset keskustan seurakuntien tapahtumat, joiden voisi ajatella kiinnostavan kaupunkiin muuttanutta tai muuten tekemistä etsivää nuorta aikuista.

Ilona Rantala aloitti tänä syksynä politiikan ja viestinnän opinnot Helsingin yliopistossa. Hän muutti Turusta Helsinkiin vuosi sitten, mutta seurakuntayhteisöä pääkaupungista ei ole vielä löytynyt.

– Kovasti olen yrittänyt, mutta netistä on vaikea seuloa nuorille aikuisille suunnattuja tapahtumia, hän harmittelee.

Monenlaisissa messuissa Ilona Rantala on Helsingissä käynyt, mutta ihan omaa juttua ei sitä kautta ole löytynyt.

– Messun konsepti on sellainen, etten osaa siellä tutustua keneenkään. Se on sellaista, että menen kaverin kanssa ja lähden saman kaverin kanssa pois, hän kuvaa.

Erityisesti paneelikeskustelut, teemaillat ja workshop-tyyppiset tapahtumat kutsuisivat Rantalaa. Hän huomasikin ilokseen Löydä yhteisö! -viikolla Raamatun moninaisuus ja uskon syvyydet -luento- ja keskustelusarjan.

– Sen lisäksi voisin kokeilla nuorten aikuisten iltaa, jollaiseen en ole koskaan osallistunut.

Rantala on vasta muuttanut Kumpulaan, joten keskustan alueen tapahtumat kiinnostavat häntä laajasti.

– Minulle ei ole väliä, minkä seurakunnan alueella kiinnostava juttu on, kunhan nyt tosi kauas ei tarvitse mennä.

Omalle ikäryhmälle osoitetut tapahtumat ovat Ilona Rantalan mielestä tärkeitä, koska niihin mennessään voi luottaa siihen, että osallistujilla on edes jotakin yhteistä.

– Se tuo tietynlaista turvaa. Uskaltaa ehkä paremmin olla oma itsensä ja sanoa mielipiteensä, eikä koko ajan saa vaan kuulla olevansa tosi nuori ja siksi jotenkin poikkeuksellinen, Rantala analysoi.

Löydä yhteisö! -viikon hyviin puoliin hän lukee sen, että siihen osallistuvien voi olettaa etsivän elämäänsä jotakin. Ei tarvitse pelätä, että kaikilla muilla on jo kaveripiirit valmiina.

– Toivon löytäväni kotoisen porukan, jossa voisin ensin olla vähän sivustaseurailija mutta myöhemmin ottaa itsekin vastuuta. Ja tietysti olisi kiva löytää uusia ystäviä, Rantala sanoo.