10.04. Onneksi olkoon: Tero | Palaute
Koko Helsinki

Metropolian opiskelijat kehittävät Jouluradiota

25.08.2020, 14:00 /  päivitetty 25.08.2020, 14:01
Jouluradiota kehittävät tänä syksynä Metropolia ammattikorkeakoulun opiskelijat. Jouluradio nimittäin osallistuu Metropolian innovaatioprojektiin, jossa etsitään käytännön ratkaisuja työelämän tarpeisiin.
Kuvassa punainen radio, jossa Jouluradio-tarra

Jouluradion kehittämiseen osallistuvat Metropolian Kulttuurialan opiskelijat ja innovaatioprojekti alkoi 24.8. yleisellä johdanto-osalla opiskelijoille. Kaikkiaan luennolla oli noin 330 opiskelijaa Metropolia Ammattikorkeakoulun neljältä kampukselta (Arabian Kulttuuriala, Myllypuron Sote, Karmalmin ”Insinöörit” sekä Myyrmäen Teknologia, liiketalous).

”Eri vuosina innovaatiota tehdään eri kampusten kesken. Tänä syksynä Jouluradion innovoinnissa ja kehittämisessä on mukana 18 opiskelijan monialainen ryhmä. Opiskelijoita on mukana muun muassa seuraavista tutkinnoista: Elokuva & Televisio, Musiikki, Kulttuurituotanto sekä XR Design. Monialaisessa tiimissä on kuva-ääni- ja virtuaaliosaamista, joten opiskelijoiden monialainen osaaminen pyritään näin saamaan hyötykäyttöön”, kertoo lehtori Jukka Väisänen Metropoliasta.

Kehitetään uusia tapoja tarjota joulumusiikkia

Jouluradion innovaatioprojektissa etsitään ja kehitetään muun muassa uusia tapoja tarjota joulumusiikkia. Jouluradio tarvitsee uusia ajatuksia, miten joulumusiikin ilosanomaa voi levittää kaikille sitä haluaville juuri heitä miellyttävällä tavalla.

”Joulumusiikista irtoaa vaikka mitä, kun sitä rohkeasti ja kekseliäästi miettii. Tämän on Jouluradio vuosien mittaan antanut kuulua miljoonalle faneillemme ja kuulijallemme”, Jouluradion toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne sanoo.

Innovaatioprojektit ovat merkittävä osa Metropolian toimintaa ja yksi keskeisistä tavoista toteuttaa työelämäyhteistyötä. Monialaisilla, työelämäyhteistyössä tehtävillä innovaatioprojekteilla vastataan aluekehittämishaasteeseen ja integroidaan tutkimus- ja kehittämistyötä opetukseen.

Innovaatioprojektit voivat olla monenlaisia ja monipuolisia, myös kansainvälisiä. Yhteistä innovaatioprojekteilla on palvelujen, toimintatapojen, menetelmien tai tuotteiden uudistaminen ja kehittäminen yhteistyössä työelämäkumppaneiden kanssa.

Innovaatioprojekti sisältyy jokaisen Metropolian opiskelijan opetussuunnitelmaan. Opiskelijalle innovaatioprojekti sisältää projektityön lisäksi teoriaa, luentoja, seminaareja ja työpajoja.

”Tämän hetken parhaat ideat tulevat aivan varmasti tällaiselta yhteistyötiimiltä. En keksisi parempaa porukkaa kehittämään ja palvelumuotoilemaan Jouluradiota kuin monialainen luovien alojen opiskelijoiden tiimi”, Kalliorinne uskoo.

Myös tapahtumia ja joululaulupäivää kehitetään

Jouluradion kotipesä on REDIn Sillalla. Silta ja REDI toimivat mielellään joulumusiikkiin liittyvien tapahtumien ja kampanjoiden pitopaikkana. Kauppakeskus toimitilana avaa mahdollisuuksia innovaatioille asiakaspalveluun ja palvelumuotoiltuun tuotekehittelyyn.

Joululauluja lauletaan kaikkialla muuallakin kuin kirkossa. Myös Jouluradion lanseeraama joululaulupäivä 15.12. kaipaa nyt lisää kehittelyä ja toteutusideoita. Tavoitteena on lisätä päivän tunnettuutta ja saada kansan laulamaan.

”Olen varma, että tämän erikoisen vuoden 2020 Jouluradio yllättää, lohduttaa ja luo toivoa ennen kuulumattomilla tavoilla - ja jännissä yhteyksissä”, Kalliorinne lupaa.

Täysi-ikäinen eli 18-vuotias Jouluradio on jo suosittu joulumusiikkimediakonsepti ja nyt sitä kehitetään edelleen. Se oli Suomen 4. kuunnelluin radiokanava joulukuussa 2019 (KRT).