30.09. Onneksi olkoon: Sirja, Sorja, Siru | Palaute
Koko Helsinki

Malmin videohartaus vaellusriparilta sekä Kanttoreiden ehtookellot - katso täältä

Malmin seurakunta

31.07.2020, 17:08
Katso videohartaus Lapista, Suomi-neidon kainalosta Pallastunturin kupeesta Vuontispritistä sunnuntaina 2.8. klo 10! Kanttoreiden lauantain ehtookellot löydät myös alta, alkaen lauantaina klo 18. Molemmissa videoissa on saatavilla tekstitys.
videohartaus

Vaellusriparin isoset ovat mukana toteuttamassa hartautta yhdessä pastori Markku Arolan kanssa. Teknisestä toteutuksesta vastaa nuorisotyöntekijä Sini Paukkala. Hartauden teksti Jesajan kirjasta on erityisen osuva Lapin vaellukselle:

’Aina kun olet eksymässä tieltä,

milloin oikeaan, milloin vasempaan,

sinä omin korvin kuulet takaasi ohjeen:

– Tässä on tie, kulkekaa sitä.’

Ehtookellot 1.8. klo 18

Ehtookelloina kuulemme Jaakko Löytyn Lahjoillasi meitä siunaat -kappaleen. Katso video alta!


Lahjoillasi meitä siunaat -laulun esittävät Malmin seurakunnan Pihlaja-naiskuoron sopraanot Lotta Hietala ja Sari Airaksinen, altto Olga Saavalainen sekä kanttori Mari Torri-Tuominen.

Lahjoillasi meitä siunaat on virsikirjan lisävihkon virsi numero 954, mutta se tunnetaan myös nimellä Lahjalaulu. Virsi ohjaa meitä jakamisen ajatuksiin. Kertosäe toistaa yhä uudelleen: Opeta, oi Herra, meitä, omastamme jakamaan.

Laulun säveltäjä ja sanoittaja Jaakko Löytty teki laulun alun perin Missa Missionalis -messun kolehtilauluksi eli uhrivirreksi. Uhrivirsi liittää kaksi asiaa toisiinsa: Kristus on palvellut meitä ja antanut lahjojaan, ja me jaamme näitä lahjoja elämässämme eteenpäin.

Laulu on myös esirukouslaulu. Yhteinen jakaminen ja vastuu toisesta, ja siitä muistuttaminen ovat koko ajan läsnä.