28.02. Onneksi olkoon: Onni | Palaute
Koko Helsinki

Malmin seurakunta sai kunniamaininnan rohkeudesta ProComin Oma Media 2020 -kilpailussa

Malmin seurakunta

19.02.2021, 12:59 /  päivitetty 19.02.2021, 13:00
ProCom - Viestinnän ammattilaiset ry on palkinnut Malmin seurakunnan Älä pelkää –mediakokonaisuuden kunniamaininnalla “Rohkeus” 19.2 2021. Tuomaristo kiittää Malmin seurakunnan lähestymistapaa, joka tuo niin toivoa kuin ratkaisuja sekä nostaa esiin alueen ihmisiä ja heidän tarinoitaan.
kollaasi

Malmin seurakunta sai kunniamaininnan mediakokonaisuudesta , johon kuuluivat pyhäinpäivän 2020 aikaan toteutetut Älä pelkää –lehti 60 000 kotitalouteen, Lasten pyhäinpäivä –tapahtuma Malmin hautausmaalla sekä Kai Sadinmaan Kuolleiden podcast, joka tuotettiin yhdessä Kirkko ja Kaupunki –median kanssa.

Pääpalkinnon jakoivat tänä vuonna OP-ryhmän Rahapuhetta ja Metsä Boardin vuosikertomus. ProCom ry palkitsee Suomen vaikuttavimmat organisaatiomediat vuosittain. Media voi olla mikä tahansa tapa, jolla tavoittaa omia sidosryhmiään.

Palkinnon saajat valitsi tuomaristo, jonka muodostivat muotoilija Pekka Piippo, Studio Pekka Piippo Oy, toimitusjohtaja Heidi Selkäinaho, Somepoint Oy, Senior Consultant Terttu Sopanen, Brunnen ja viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikkö Raine Tiessalo, Perheyritysten liitto.

“Rohkeudesta kunniamaininnan saa Malmin seurakunnan Älä pelkää -mediakokonaisuus, joka uskaltaa kohdata herkän aiheen arkailemattomasti. Mediakokonaisuus on kokeileva ja onnistunut tapa viedä kirkkoa lähemmäksi ihmisten arkea. Tuomaristo kiittää myös median lähestymistapaa, joka tuo niin toivoa kuin ratkaisuja sekä nostaa esiin alueen ihmisiä ja heidän tarinoitaan”, tuomaristo toteaa perusteluissaan.

Rohkeus on asenne ja tekemisen näky

”Seurakuntamediaa voidaan tehdään ihan samoilla kriteereillä kuin muutenkin mediaa, vaikuttavasti ja ammattimaisesti ihmistä kiinnostavalla tavalla. Meidän etuna on se, että mediakokonaisuutta tehtiin suurella joukolla ja sydämellä, huipputiimillä ja tiiviissä yhteistyössä seurakunnan työntekijöiden ja yhteistyökumppaneiden, Kirkko ja kaupunki -median ja Lasten ja nuorten keskuksen kanssa”, sanoo Malmin seurakunnan viestintäjohtaja Anu Merenlahti.

Kirkkoherra Heikki Arikka iloitsee siitä, että tunnustus tuli nimenomaan rohkeudesta. “Rohkeus ei maksa mitään, kyse on enemmänkin näystä ja asenteesta. Meidän strategiamme on sama kuin alkukirkossa, eli Menkää ja tehkää. Teemme viestintää rohkeasti ja menemme ihmisten luokse. Iloitsen siitä, että viestintämme rohkeus on huomattu.”

Suomen parasta viestintää

Vuoden 2020 Oma Media -kilpailun voiton jakoivat kaksi erilaista mediaa: jaetulle ykkössijalle nousevat OP Ryhmän Rahapuhetta-podcast ja Metsä Boardin vuosikertomus 2019.

Malmin seurakunnan lisäksi kunniamaininnan saivat Kirkon Ulkomaanapu ja Tampereen korkeakouluyhteisö. Lue lisää palkituista ProComin tiedotteesta täältä.

ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry on Suomen suurin viestinnän ammattilaisten järjestö, ja se on aloittanut toimintansa vuonna 1978. Malmin seurakunta on Suomen kolmanneksi suurin luterilainen seurakunta, jolla on noin 50 000 jäsentä ja 100 työntekijää.